6

Bényei Balázs

jobbhátvéd

magyar
 • Szül.: 1990.01.10. Debrecen
  Magasság: 180 cm
  Súly: 77 kg
 • Mérkőzések az NB I-ben:  79
 • Gólok az NB I-ben: 1
 • Mérkőzések a DVSC-ben:  51
 • Gólok a DVSC-ben:  0
 • Utolsó játszott mérkőzés:
  Újpest FC - DVSC (2020-06-09)
Debrecenben született és a DVSC-ben nevelkedett. Ötévesen kezdte el a focit, először Berettyán Gyula foglalkozott vele, később Mező József kezei alá került, majd Kolozsi Sándor volt az edzője. Ha nem volt tréning, akkor a haverokkal rúgta a bőrt reggeltől estig a Tócóvölgyben, ahol felnőtt. A mérkőzéseken eleinte a középpályán futballozott, de az idő múlásával egy sorral hátrébb került, és végül jobbhátvéd lett.

A 2012-2013-as szezonban kölcsönben szerepelt az akkor NB II-es Mezőkövesd csapatában, majd visszatért a Lokihoz, és a fiókcsapatban, a Létavértesben futballozott. Ezt követően Zoran Szpisljak elvitte magával Békéscsabára, ahol három szezont töltött, és itt mutatkozott be az NB I-ben is. A mai napig hálával tartozik a szerb edzőnek, hogy bizalmat szavazott neki. A viharsarkiaknál összesen 76 bajnoki mérkőzést játszott, ebből 28 alkalommal az élvonalban lépett pályára. Elmondása szerint nagyon hasznos három évet töltött a lila-fehéreknél, emberileg és sportszakmailag is sokat fejlődött. Végül 2017 nyarán tért vissza Debrecenbe.

Fegyelmezett játékos, ez a pályán és a magánéletben egyaránt jellemző rá. A saját érdekei helyett a csapatét helyezi előtérbe. A párharcokba bátran belemegy, nem egy ijedős futballista.

Szabadidejében a feleségével gyakran jár fallabdázni, emellett a CrossFitre is szakítok időt, hiszen jó feszültséglevezető, valamint a futballban is hasznosítani tudja. A komolyabb rangadókat megnézi a tévében, de nem jellemző rá, hogy reggeltől estig a meccseket figyeli. AC Milan-szurkoló, így a milánóiak találkozóit mindig végigizgulja.


Kapcsolódó hírek