15

Barna Szabolcs

balhátvéd

magyar
 • Szül.: 1996.04.27 Debrecen
  Magasság: 186 cm
  Súly: 78 cm
 • Mérkőzések az NB I-ben:  24
 • Gólok az NB I-ben: 1
 • Mérkőzések a DVSC-ben:  24
 • Gólok a DVSC-ben:  1
 • Utolsó játszott mérkőzés:
  DVSC - Puskás Akadémia (2020-06-13)
A sport már gyermekként meghatározó része volt az életének, édesapja nagy focirajongó, maga is rúgta a bőrt a megyei bajnokságban, édesanyja pedig atletizált és kézilabdázott, így ezek a sportágak közel állnak hozzá, a futball viszont egy szerelem számára. Pocsajban éltek, már az ottani óvodában járt foglalkozásokra, a Bozsik-program keretében különböző tornákon vettek részt, ezek egyikén figyelt fel rá az Olasz Focisuli, ahol Szabó Laci bácsi ismertette meg velük a labdarúgás alapjait. Azért az atlétika is szerepet kapott általános iskolai évei alatt, több versenyen elindult különböző futószámokban, kislabda hajításban, távolugrásban. Az viszont egy pillanatig sem fordult meg a fejében, hogy átnyergel, a sportág csak egy nagyon jó kiegészítő sportág volt a foci mellett.

Nyolcadikos volt, amikor megkapta a lehetőséget, hogy a DVSC utánpótlásába kerüljön. Végigjárta a különböző korosztályokat, nagyszerű edzők kezei között pallérozódott. 2013 nyarán az NB III-as kis Lokiban, a Tiszaújváros ellen mutatkozott be a felnőttek között, de pár hónappal később már az első csapat tagjaként lépett pályára az azóta már megszűnt Ligakupában, akkor a Mezőkövesd volt az ellenfél. A következő alkalomra majd’ egy évet kellett várnia, akkor a Szeged elleni Ligakupa-meccsen kapott lehetőséget, néhány nap múlva pedig a Mórahalom elleni Magyar Kupa-találkozón szerepelt kezdőként. A fiókcsapatban közben folyamatosan játszott.

2015 nyarán a DVSC első csapatához került, de bajnoki mérkőzésen nem lépett pályára, ezért az NB II-es Nyíregyházához igazolt kölcsönbe, fél évig játszott ott. Télen visszatért a Lokihoz, Leonel Pontesnél újra az első keretbe került, a Diósgyőr ellen csereként mutatkozott be az első osztályban. A következő évben Herczeg András vette át a csapat irányítását, nála még több lehetőséget kapott, de hiányzott még az NB I-es rutin. Sokat és keményen dolgozott az edzéseken, keresett olyan lehetőségeket, amik még plusz segítségére lehetnek.

2018-ban meghívták az Eb-selejtezőre készülő U21-es válogatott keretbe, a törökök elleni mérkőzésen pályára is lépett. Ez a találkozó a vereség ellenére is egy örök emlék marad számára.

2018. szeptember 29-én, a Kisvárda ellen megszerezte élete első NB I-es gólját is.


Kapcsolódó hírek