Szatmári Csaba

edző - NB III

magyar
  • Szül.: 1973.11.02 Debrecen
  • Klubjai játékosként: Dorog (1992-1993), DVSC (1993-2003), Nyíregyháza (2003)(kölcsönben), DVSC (2003-2008)
  • Sikerei játékosként: A DVSC csapatával három bajnoki aranyat, egy ezüstöt és két bronzot, a Magyar Kupában három aranyat és egy ezüstöt nyert.
  • Klubjai edzőként: DVSC utánpótlás (2010-)
  • Sikerei edzőként: dobogós helyek az utánpótlás-csapatokkal
Ebesen született, bátyja - aki a helyi megyei csapatban focizott - révén került kapcsolatba a labdarúgással. Gyakran elkísérte testvérét edzésekre, mérkőzésekre, mint néző, majd 10-11 éves korától már időnként beállt közéjük, később pedig igazolt játékosként futballozott a korosztályos csapatban. Ebesen nem töltött sok időt, mert bekerült Debrecenbe. A DUSE tartott toborzót, amire jelentkezett és Gottdiener Sándor kiválasztotta. Viszonylag hamar felkerült az első csapathoz, 16 évesen már az NB II-ben találta magát. Érdekesség, hogy a felnőtt csapatnál a későbbi DVSC-legenda, Garamvölgyi Lajos volt az edzője.

Mikor megszűnt a DUSE, megkereste Reszeli Sós István, akinél a korosztályos válogatottban is játszott, ő volt akkor a Dorog edzője és hívta a csapatba, amit elfogadott, és két évet töltött a bányászvárosban.

Időközben Garamvölgyi Lajos lett a DVSC edzője, akinek hívására azonnal igent mondott. Innentől meghatározó tagja lett a csapatnak, főleg balhátvédként kapott szerepet. Csupán egy alkalommal adták kölcsön fél évre a Nyíregyháza Spartacusnak. Összesen 294 NB I-es mérkőzést játszott a Loki színeiben.

Tagja volt annak az olimpiai válogatottnak, amely 1996-ban kijutott az atlantai ötkarikás játékokra. Volt felnőtt kerettag is, a lengyelek ellen a cserepadra is leülhetett, de sajnos a játékára nem került sor. 

2008 decemberében visszavonult a profi futballozástól, majd a DVSC utánpótlásában kezdett el edzőként dolgozni.Kapcsolódó hírek