OTP Bank Liga  1. forduló - 2018-07-21 17:00

Puskás Akadémia
0-1
DVSC
(0-0)
Helyszín: Pancho Aréna , 931 néző
Játékvezetők: Vad II ( Ring , Bornemissza )
Események Tudósítás
A 4. percben hatalmas debreceni lehetőség maradt ki: Kinyik ugratta ki kiváló ütemben Takácsot, aki közelről Hegedüsbe lőtt. A 11. percben a jobb szélről Cikos passzolt a középen érkező Bódihoz, akinek nagy erejű próbálkozása a kapu felett hagyta el a pályát.  A 13. percben harmadjára is megszerezhettük volna a vezetést, de Bódi beadását Takács centiméterekkel a jobb kapufa mellé fejelte. Az első negyedóra után kiegyenlítettebbé vált a játék, a hazaiak is eljutottak a kapunkig, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A 30. percben Tőzsér szöglete után Takács fejese már a kapuson is átjutott, egy gólvonalon álló hazai védő azonban időben kivágta a labdát. A 32. percben Latifi 20 méterről leadott lövését ütötte ki Nagy Sándor a léc alól. Tíz perccel később Haris bombáját védte a felcsúti kapus. Egy perccel később Tőzsér szabadrúgásáról kevéssel maradt le a hosszún Kinyik.
 
Az 59. percben Barna éles szögből leadott lövése egy védőről szögletre pattant. Két perccel később cserélt Herczeg András, Varga Kevin helyett egyik új igazolásunk, Ezequiel Calvente állt be. A 63. percben épp a spanyol játékos találhatott volna be, de 10 méterről leadott lövése nem talált kaput. A 70. percben szintén egy új játékosunk kapott szerepet, Albion Avdijaj lépett pályára Takács Tamás helyett. Egy perccel később Avdijaj megcsúsztatott labdáját Haris lőtte Hegedüs kezébe 8 méterről. A 78. percben megszerezte a vezetést a Loki, miután Kinyik beadását gyönyörűen fejelte a jobb alsóba Ezequiel Calvente! A 82. percben harmadik cserelehetőségét is kihasználta vezetőedzőnk, Kusnyír Eriket Csősz Richárd váltotta. 
 
A DVSC tehát több nagy helyzetet is kidolgozott a mai napon, mindent megtett a győzelemért, amely végül Ezequiel Calvente 77. percben szerzett fejes góljával össze is jött. 

Kezdőcsapat

Puskás Akadémia
Hegedűs L.
Osváth
Heris
Spandler
Trajkovski
Balogh B.
Márkvárt
Molnár G.
Latifi
Radó
Diallo
Danilovics
Bokros
Poór
Szakály
Hegedűs J.
Kiss T.
Knezevic
DVSC
Nagy S.
Cikos
Kinyik
Szatmári Cs.
Barna
Varga K.
Tőzsér
Kusnyír
Haris
Bódi
Takács T.
Szabados
Mészáros N.
Calvente
Bereczki
Csősz
Damásdi
Avdijaj

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
7. Haris sárga lap
2. félidő
59. Tőzsér sárga lap
60. Varga K. lecserélve
60. Calvente becserélve
62. Latifi lecserélve
62. Kiss T. becserélve
69. Takács T. lecserélve
69. Avdijaj becserélve
70. Molnár G. lecserélve
70. Knezevic becserélve
78. Calvente gól
82. Kusnyír lecserélve
82. Csősz becserélve
88. Csősz sárga lap