OTP Bank Liga  4. forduló - 2018-08-10 20:00

MOL Vidi FC
1-1
DVSC
(0-1)
Helyszín: Pancho Aréna , 1446 néző
Játékvezetők: Kassai ( Georgiou , Szécsényi )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
A DVSC-re nehéz feladat várt ma, hiszen a bajnoki címvédő Videoton otthonában vendégszerepelt az OTP Bank Liga 4. fordulójában. A fehérváriak jól teljesítenek ebben a szezonban, hiszen egyrészt az eddigi két bajnoki meccsükön egy győzelem és egy döntetlen a mérlegük, emellett egyedüli magyar csapatként még állnak a nemzetközi kupában (kedden 1-1-es döntetlent játszottak a svéd bajnok otthonában, Malmőben, a Bajnokok Ligája-selejtezőben). 

A Lokinak jól sikerült a bajnoki rajt, az eddigi három találkozóból kettőt megnyert, míg egyszer ikszelt. A csapat arra törekedett, hogy megtartsa a veretlenséget, de várható volt, hogy ez nem lesz könnyű a jó formában lévő Videoton ellen, még ha a hazaiak több helyen is változtattak a kezdőcsapatukon. 

A második percben a mieink előtt adódott az első helyzet: Barna Szabolcs passzát Bódi Ádám küldte kapura, Kovácsik azonban védett. A 9. percben Bódi tekerését ezúttal ismét hárította a fehérvári hálóőr. Egy percre rá a Videoton előtt is adódott lehetőség, Marko Scsepovics távoli lövése a lécről pattant vissza. A 14. percben aztán megszerezte a vezetést a Loki! Varga Kevin jó 23 méterről, középről bombázott a kapuba! A Vidi ezután nagyobb fokozatra kapcsolt, de nem nagyon tudott helyzetbe kerülni, leszámítva Juhász Roland közeli lövését, amit Nagy Sándor bravúrral védett. A 34. percben Avdijaj került helyzetbe, balról, éles szögből lőtt, de Kovácsik védett. A félidő hajrájában többnyire a térfelünkön zajlott a játék, de a Videoton nem tudott egyenlíteni. 

A folytatásban meddő fölényben futballozott a hazai alakulat, a Loki szervezett játékával nem tudott mit kezdeni. A nagyobb lehetőségek a mieink előtt adódtak, Tőzsér Dániel szabadrúgása a bal alsó sarok mellett ment el, majd Bereczki két jó csel után hat méterről lőtt, de a kapus a helyén volt. A 83. percben növelhettük volna az előnyünket, hiszen óriási helyzet adódott: Bereczki Dániel megindult előre, kicselezte Kovácsikot, de nem sikerült eltalálni a labdát, hogy az üres kapuba lőjön, így elmaradt a gól, ami azért volt fájó, mert a hosszabbításban egyenlített a Videoton, Tamás Krisztián 18 méterről lőtt a kapuba.

Kezdőcsapat

MOL Vidi FC
Kovácsik
Nego
Juhász R.
Vinícius
Tamás K.
Pátkai
Varga J.
Huszti
M. Scsepovics
Kovács I.
Sós
Tujvel
T. Hadzic
Nikolov
Fiola
Berecz
Lazovics
Stopira
DVSC
Nagy S.
Cikos
Kinyik
Szatmári Cs.
Barna
Varga K.
Tőzsér
Haris
Bódi
Szécsi M.
Avdijaj
Kosicky
Ferenczi
Mészáros N.
Calvente
Bereczki
Csősz
Takács T.

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
13. Szécsi M. lecserélve
13. Bereczki becserélve
14. Varga K. gól
21. Cikos sárga lap
34. Sós sárga lap
35. Barna sárga lap
42. Nagy S. sárga lap
2. félidő
46. Sós lecserélve
46. T. Hadzic becserélve
46. Varga J. lecserélve
46. Nikolov becserélve
52. Nikolov sárga lap
57. Bódi sárga lap
67. Pátkai lecserélve
67. Lazovics becserélve
71. Bódi lecserélve
71. Csősz becserélve
80. Csősz sárga lap
83. Varga K. lecserélve
83. Mészáros N. becserélve
90. + 1. Tamás K. gól