FŐOLDAL»HÍREK
»Varga Kevin újra a Lokiban

Varga Kevin újra a Lokiban

2017-01-13 09:15

A fiatal focistát nemrég a Real Team Kupa legtehetségesebb játékosának választották.

Varga Kevin, a DVSC 20 éves játékosa Karcagon kezdett el focizni, majd a Loki utánpótlásában nevelkedett. Legutóbb másfél évig kölcsönben szerepelt az NB II-es Balmazújváros felnőtt csapatánál, most pedig Leonel Pontes keze alatt a Loki első keretével kezdte meg a téli felkészülést.

A fiatal labdarúgó elmondta, 2015 nyarán került kölcsönbe a Balmazújvároshoz, ahol nagyon hasznos időt töltött el. – Mindenképpen szükséges volt ez az időszak, hisz mégiscsak egy felnőtt csapatnál fejlődhettem, amire azelőtt nem volt lehetőségem, ezért is tartom nagyon hasznosnak. Teljesen más egy ilyen gárdában játszani, más a közeg, mindenki sikerorientált. Közel húsz mérkőzésen léptem pályára, gólokat szereztem, örülök, hogy egy ilyen jó együttesnél tölthettem el másfél szezont. Úgy érzem, nagy lökést adott a karrieremnek. A bajnokság első fordulójában azonban egy kisebb vállsérülést szenvedtem, amely miatt pihenőre kényszerültem. Miután felépültem, már nem tudtam visszaverekedni magam a kezdőcsapatba.

2016 júliusában elkészült a balmazújvárosiak új stadionja, melynek avatóján az olasz élvonalban szereplő Palermo együttesével játszottak gálameccset Varga Kevinék. 

- Tipikusan az a mérkőzés volt, amelyről még az unokáimnak is mesélek majd, hisz két góllal vettem ki a részem a 3-1-es hazai győzelemmel végződő összecsapásból. Örök élmény marad, már csak azért is, mert az olasz csapatnak is volt magyar érdekeltsége. Igaz, gyermekkori barátom, Balogh Norbi sérülés miatt nem játszott, a találkozó előtt és után is volt szerencsénk beszélgetni egymással.

Varga Kevin három napja készül együtt a Loki első csapatával. Mint elmondta, eddig nagyon pozitívak a benyomásai Leonel Pontesről. – A vezetőedzővel még csak néhány alap dologról beszéltünk, milyen poszton játszom, a pálya mely részén érzem magam a legjobban. Elmondtam neki, hogy leginkább a bal szélen érzem magam otthon. Persze, mind a két oldalon kaptam már szerepet, így egyáltalán nem idegen számomra a középpálya egyik széle sem.

A 20 éves focista szerint a DVSC edzésein sokkal nagyobb hangsúly van a labdás játékokon, mint előző csapatánál. – Mind a futásban, mind az erőnlétben sokszor előkerül a labda. Hasznos, hisz ezzel is a labdaérzékünket fejlesztjük. Pozitívak az eddigi tapasztalataim a tréningekkel kapcsoltban.A téli szünetben a Real Team Kupán is részt vett játékosunk a Real Team Talents tagjaként. Hamar felhívták magukra a figyelmet, már a döntő nap első mérkőzésén búcsúztatták a végső győzelemre is esélyes, lokistákból felálló Grand Casinót. – Őszintén szólva, az esélytelenek nyugalmával vágtunk neki az összecsapásnak. Félreértés ne essék, nem adtuk fel, kellően motiváltak voltunk mindannyian. Végül győztesen jöttünk le a pályáról, majd az azt követő meccseken is egészen jól ment a társaságnak. A Holman Dáviddal felálló Viktor Security állított meg minket, ettől függetlenül nagyon szép eredményt értünk el így is.

A tornán végig magabiztosan, lendületesen futballozó Kevin óriási szabadrúgásgóljával és játékintelligenciájával vált emlékezetessé a Hódos közönsége számára. Nem csoda, hogy a kupa végén őt jutalmazták a torna legtehetségesebb játékosa címmel. – Azt gondolom, ennél nagyobb motiváció nem kell egy fiatal focista számára. Óriási elismerés ez a díj. Ha visszagondolok, az előző években kik kapták ezt a kupát, még nagyobb értékkel bír a számomra. Továbbra is szeretnék ezen az úton maradni.

A fiatal játékos nem először készül a Loki felnőtt keretével, sőt 2015-ben Ligakupa mérkőzésen már pályára is lépett az első csapat színeiben. - Kőkeményen dolgozom majd az edzéseken, igyekszem teljes erőbedobással végezni a feladatokat. Szeretnék megfelelni a stábnak, minden nap azon vagyok, hogy sikerüljön, és minél hamarabb bemutatkozhassak az NB I-ben is.

(H.B.)

Aktuális hírek, események