FŐOLDAL»HÍREK
»Sigér kétszer örült a magánynak...

Sigér kétszer örült a magánynak...

2020-05-23 17:50

Nem sok hiányzott a pontszerzéshez

Nem túlzás állítani, hogy sporttörténelmi mérkőzésnek tekinthető a szombat délutáni, budapesti találkozó, hiszen a világjárvány miatt 70 napig kellett szünetelnie a labdarúgó bajnokságnak. Nem véletlen, hogy külföldön is óriási érdeklődés előzte meg az összecsapást, hiszen Európában még csak 2-3 országban bátorkodnak futballozni. A két együttes korábbi 95 találkozója 43:26-os győzelmi arányt mutatott a Fradi javára. Különlegesség, hogy nézők nélkül, de szurkolói makettek ezrei és drukkerek magnóból sugárzott biztatása mellett kezdtek az ellenfelek, akik a rendhagyó szabályok szerint ötször-ötször cserélhettek. Az FTC zsinórban veretlen 49 hazai mérkőzés után az 50-en sem szeretett volna kikapni.

A Loki kezdte az őszi első fordulóból előbb áprilisra, majd a jól ismert okok miatt május 23-ra halasztott összecsapást.

Az első negyedórában:

A 7. percben: Lovrencsics bal alsó sarokra tartó lövését Nagy S. fogta ölre.

A 8. percben: Óriási debreceni gólhelyzet maradt ki! Tőzsér ballal indította Vargát, aki faképnél hagyta a hazai védőket, felfutott az ötös sarkáig, lövését Dibusz lábbal tolta ki szögletre. 

13. perc: Haris határozottan szerelte Civicet, a labda nálunk maradt, Bódi poroszkált vele, majd (régiesen) a "jobbösszekötő" helyéről, 17 méterről úgy talált a Fradi kapujának bal oldalába, hogy a játékszer hulló falevélként érkezett a hálóba, alaposan meglepve Dibuszt. 0-1.

A második negyedórában:

21. perc: Fokozatosan nőtt az FTC nyomása. Botka akadálytalanul jutott el az ötösnél az alapvonalig, de begurítását a védők kivágták.

22. perc: Egyenlítettek a házigazdák. Balról felívelt labdát Boli a felső lécre fejelte, majd a kipattanó játékszert Sigér jobbal, nyolc méterről bombázta a háló közepébe, senkitől sem zavartatva. 1-1.

30. perc: Varga 24 méterről a kapu fölé célzott.

Harmadik negyedórában:

32. percben Tokmak-Kharitin-Sigér adogatást utóbbi gyenge lövéssel fejezte be, Nagynak nem okozva gondot.

41. perc: Lovrencsics akadálytalanul jutott el a Loki ötösének közelébe, éles szögből leadott lövését a jól helyezkedő Nagy a kapu fölött tolta szögletre.

42. perc: Megszerezték a vezetést a fővárosiak. A debreceni 16-os környékén körömpasszokkal adogattak a zöldek, a mieink, csak bele-bele piszkáltak a labdába, de felszabadítani nem tudtak. A labda ismét Sigér elé került, akinek lövése nyomán a labda furcsa ívben hullott a hálóba Nagy S. fölött. 2-1.

II. félidő:

A negyedik negyedórában:

Veszélyes helyzet nélküli, jobbára küzdelmes, széttördelt mezőnyjáték folyt a pályán, egyenlő erőket mutatva.

Az ötödik negyedórában:

63. perc: Balról, meredeken belőtt labdát Isael a bal kapufa közeléből küldte keresztbe a jobb kapufa mellé. Gólhelyzet volt.

73. perc: A Garba buktatásáért megítélt szabadrúgást Tőzsér lőtte fölé a 16-os jobb sarkától.

A hatodik negyedórában:

A 81.p.,: Bódi jobbról, majd balról végzett el szögletet. Előbbinél Sigér mentett, a másiknál Dibusz a léc alól öklözte ki a labdát oldalra, a védőinek.

86. perc: Lovrencsics begurításakor Vécsei az ötösön, gólhelyzetben lyukat rúgott.

Hosszabbítás:

91. perc: Somália 17 méterről a bal kapufát találta el.

Értékelés:

Mivel egy órával a mérkőzés előtt eső zúdult a Groupama Arénára, elég mélynek tűnt a pálya. Emiatt a játékosok ritkán vállalkoztak lendületes felfutásokra, s ha néha igen, akkor meg is lepték ellenfelüket, mint Varga Kevin az elején. Bódi korai találata meglepte a házigazdákat, akik egyre többször vezettek támadásokat, melyeket előbb a bal-, majd a jobb oldalon erőltettek. Egy kapufa után a két gól mégis középről esett Sigér jóvoltából, s az FTC nem csak egyenlített, hanem előnyhöz is jutott a félidő végén, amikor a kapura lövések aránya 8:2-őt mutatott Rebrovék javára.

Szünet után támadólag lépett fel a Loki, a támadósorában változtatva, de az ellenfelek sokáig nem jelentettek gólveszélyt a kapukra. A Fradi „ráült” az eredményre, célfutballt játszva. A Loki cserélgetve próbálta frissíteni játékát, derekasan harcolt, de egyenlő erők küzdelmét végül is a kétszer is magára hagyott Sigér döntötte el.

OTP Bank Liga 1. forduló

FTC-DVSC 2–1 (2-1)

Budapest, Groupama Arena, Vezette: Pintér (Lémon, Georgiou)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazsics, Botka, Civic – Sigér, Kharatin - Zubkov, Isael, Tokmac –  Boli.

Vezetőedző: Sergei Rebrov.

DVSC: Nagy – Kusnyir, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga, Tőzsér, Haris, Bódi – Szécsi, Adeniji.

Vezetőedző: Vitelki Zoltán

Csere: Zubkov h. Vécsei a 60. p., Boli h. Signevich 82. p., Isael h. Skvarka 82.p., Sigér h. Somália a 88.p., illetve Adeniji h. Garba a szünetben, Varga h. Csősz és Haris h. Kundrák a 67.p., Tőzsér h. Milunovics a 77. p.,

Gól: Sigér a 22.p., (1-1), Sigér a 42. p. (2-1) illetve Bódi a 13.p (0-1),

Sárgalap: Zubkov – (Varga letalpalásáért - 28.p.), Kharatin (Bódi buktatásáért - 36.p.) Botka (Garba buktatásáért – 72.p.), illetve Pávkovics (Boli letalpalásáért) 64.p.,

 

Cs. Z.


Aktuális hírek, események