FŐOLDAL»HÍREK
»Kedvező volt a rájátszás

Kedvező volt a rájátszás

2015-06-08 13:50

A DVSC-DLA U18-as csapata egy remek hajrának köszönhetően a harmadik helyen végzett.

Bronzérmes lett a DVSC-DLA U18-as csapata a kiemelt bajnokság rájátszásában az élen végzett Puskás Akadémia és a második helyezett MTK mögött. Sándor Csaba együttese az őszi szezonban a második helyen állt, ezzel vívta ki a jogot, hogy tavasszal a felsőházban szerepeljen. A rájátszás kicsit nehezen indult, de szép lett a vége.

- Amikor elkezdtük a felkészülést télen, sokan lebetegedtek, és sérülések is hátráltatták az edzéseket, így nem tudtuk elvégezni azt a munkát, amit elterveztünk – emlékszik vissza Sándor Csaba, a DVSC-DLA U18-as csapatának edzője. – Emiatt már a felkészülési mérkőzéseken akadtak problémák, ez kihatott a bajnoki meccsekre is, ami oda vezetett, hogy gyengén szerepeltünk a rájátszás elején. A fiúknak mondtam, hogy számolják össze, hányszor játszottak ki minket a kapott góljaink során, és nagyon kevés szám jött ki. Inkább a pontrúgásoknál figyelmetlenek voltunk, illetve óriási egyéni hibákat követtünk el, például nem reagáltunk időben az adott szituációkra. Úgy éreztem, hogy változtatni kell kapus és belső védő poszton, és bár nem csak rajtuk múlott, de tény, onnantól kezdve jobbak és eredményesebbek lettünk. Utána már vereségünk sem volt, végül a harmadik helyre értünk oda. Gratulálok a csapatnak, és köszönöm Czóbel Levente segítő munkáját.

Mint azt fent írtuk, az U18-as bajnokságban rájátszás döntött a végső helyezésekről. Az őszi szezon alapján kerültek be a csapatok az alsó-, illetve a felsőházba. Sándor Csaba szerint jót tett a bajnokságnak ez a rendszer.

- Mindenképpen kedvező volt, mert sokkal élesebb mérkőzéseket játszottak így a csapatok egymással. Azzal az eggyel nem értek egyet, hogy nem vették figyelembe az őszi helyezéseket, és tavasszal mindenki nulla ponttal indult. Nyártól ez is megváltozik szerencsére, mert a bajnokság őszi 15 fordulójának eredményeit a csapatok magukkal viszik a felső- és alsóház küzdelmeibe a 2016. évi tavaszi szezonra.

Sándor Csaba elmondta továbbá, hogy minden poszton volt jó teljesítményt nyújtó játékos. Külön kiemelte Bíró Pétert, aki a teljes idényt figyelembe 18 találatot (10-et ősszel, 8-at a rájátszásban) szerzett. A támadót emellett meghívták az U18-as válogatottba, és már a DVSC-TEVA első keretének edzésén is vett részt.

Aktuális hírek, események