FŐOLDAL»HÍREK
»Jön a 96. Honvéd-Loki

Jön a 96. Honvéd-Loki

2020-05-27 08:05

A két fél elmúlt rangadóit nézve ezúttal is kiélezett meccsre van kilátás.Újabb fővárosi bajnokit játszik a Loki, amely a kedd este tizenegyesekkel Magyar Kupa-döntőbe jutó Budapest Honvéd ideiglenes otthonában vendégszerepel vasárnap.

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának egyik rangadója nagy téttel bíró lesz, hisz a kispestiek négy ponttal állnak előttünk a tabellán, így egy esetleges vendég sikerrel még szorosabbá tehetnénk a mezőnyt.

Mint említettük, hosszú Magyar Kupa-elődöntőn van túl a Pisont István vezette alakulat, amely az MTK elleni gól nélküli rendes játékidő, majd hosszabbítás után büntetőpárbajban kvalifikálta magát a június 3-i, Puskás Arénában rendezendő fináléba. Hogy benne lesz-e a hazai lábakban a szerda hajnalba nyúló mérkőzés, vasárnap 18.55 órától kiderül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A DVSC és a Budapest Honvéd a 96. egymás elleni rangadójára készül. A mérleg nyelve minimálisan a fővárosiak felé billen, hisz 33 alkalommal mi nyertünk, 38 alkalommal pedig a Kispest, döntetlen 24-szer született. A gólkülönbség 113-143 a Honvédnak.

Az OTP Bank Liga 2019/2020-as szezonjában már kétszer összecsaptak a gárdák, elsőként a 4. fordulóban, még tavaly augusztusban. A végig rendkívül kiélezett és izgalmas bajnoki 8. percében Nikola Trujics révén nálunk volt az előny, ám az első játékrész utolsó percében Davide Lanzafame egalizált. A második félidőben Haris Attila megszerezte a Loki második gólját – ráadásul középpályásunk első élvonalbeli találatát lőtte – majd tíz perccel később Varga Kevin bombájával már 1-3-at mutatott az eredményjelző. Arról, hogy még idegtépőbb legyen a hajrá, újból az olasz vezér, Lanzafame tett, aki a 82. percben betekert szabadrúgásával alakította ki a 2-3-as végeredményt.

December elején a Nagyerdei Stadionban mérkőztek meg a felek. Akkor a kispestiek szerezték meg a vezetést Batik Bence révén az első félidő utolsó pillanatában, majd a 62. percben Varga Kevin közelről mattolta a fővárosi kapust, így egy-egy ponttal gazdagodott a két csapat.  

A Loki és a Kispest elmúlt rangadóit nézve tehát ezúttal is jó meccsre és nagy taktikai harcra van kilátás. A három pontra természetesen mind a két csapatnak nagy szüksége van, de játékosaink azon lesznek, hogy ők szerezzék meg és minél előbb bebiztosítsák helyüket a középmezőnyben.   

Ehhez az első lépés nem más, mint debreceni győzelem a zárt kapus, 96. Honvéd-Lokin.  

HB


Aktuális hírek, események