FŐOLDAL»HÍREK
»Garamvölgyi Péter és Téglási Gábor a Lokinál

Garamvölgyi Péter és Téglási Gábor a Lokinál

2015-07-21 14:10

Mindketten a Debreceni Labdarúgó Akadémián fognak dolgozni.

Nyártól két helyi kötődésű szakember, Téglási Gábor és Garamvölgyi Péter a Debreceni Labdarúgó Akadémia alkalmazásában dolgozik. Mindkettőt jól ismerhetik a szurkolók, hiszen előbbi évekig volt a DVSC első csapatának kapusa, míg „kis Gara” az egykori legendás edző, a 2008 augusztusában hosszan tartó betegség után elhunyt Garamvölgyi Lajos fia, aki egyébként annak idején a Loki utánpótlásában játszott.

A 47 éves Téglási Gábor Debrecenben született, a Kinizsiben kezdett el focizni. 1993-ban lett a DVSC egyik kapusa, nyolc éven át tartozott a Loki keretéhez. Ezután két évig védett Nyíregyházán, majd abbahagyta a futballt, és trénernek állt. Először a DEAC vezetőedzője lett, majd 2005-ben a DVSC utánpótlásánál dolgozott. Egy évvel később Nyíregyházára hívták, hogy legyen az első csapat kapusedzője, ezt a posztot egészen 2015 nyaráig töltötte be.

- Debrecenben születtem, a DVSC-nél lettem élvonalbeli labdarúgó, úgyhogy örömmel jöttem az akadémiához, és bár előtte közel tíz évig Nyíregyházán dolgoztam, de azt gondolom, nem lesz nehéz az átállás – mondta Téglási Gábor. – Herczeg András a tavasz folyamán többször is megkeresett, hogy szeretné, ha a Debreceni Labdarúgó Akadémiára jönnék kapusedzőnek. Tárgyaltunk, és hamar meg is egyeztünk. Kicsit félve jöttem, hiszen hosszú ideig voltam a Szparinál, viszont itt mindenki a volt csapattársam vagy a barátom, így hamar megnyugodtam. Korábban a DVSC-nél már dolgoztam gyerekekkel, és van egy kapusiskolám is, szóval nem lesz idegen számomra, hogy fiatalokat edzek.

Garamvölgyi Péter 32 éves, korábban a DVSC utánpótlásában futballozott, majd a fiókcsapatban, a Létavértesben is játszott. Mielőtt a Debreceni Labdarúgó Akadémiához jött, a DEAC utánpótlásában dolgozott edzőként. A DLA-nál a 2004-es korosztály vezetőedzője lesz, illetve a 2000-eseknél Madar Csaba mellett segédedzőként tevékenykedik majd.

- Aki ismerte édesapámat az tudja, mit jelentett neki Debrecen, illetve a DVSC, és ugyanígy vagyok ezzel én is – kezdte Garamvölgyi Péter. – Óriási megtiszteltetés és öröm számomra, hogy itt dolgozhatok. A B licences tanfolyamot a Debreceni Labdarúgó Akadémián tartották, akkor keresett meg Herczeg András úr, és vetette fel, hogy lenne-e kedvem itt dolgozni. Büszkeséggel töltött el, hogy gondolt rám. Később többször egyeztettünk, hogy mi lenne a dolgom, és végül megállapodtunk. Magas szintű szakmai munka folyik itt. Herczeg András volt az edzőm, illetve a korosztályoknál dolgozókra is barátként tekintek. Mindenben segítenek, a beilleszkedésben és a szakmai munkában egyaránt. 2011-ben kezdtem edzőként dolgozni a DEAC utánpótlásánál, szép és hasznos éveket töltöttem ott, a gyerekekhez és a szülőkhöz is közel kerültem emberileg, nagyon családbarát légkör alakult ki, így kicsit nehéz és fájó pillanat volt a váltás. Ezúton szeretném megköszönni mind a 2005-ös és a 2006-os korosztály szüleinek és a gyerekeknek a közösen eltöltött időszakot, és a DEAC vezetőinek, hogy mindig segítették a munkámat, kiemelve Sáfár László szakmai vezető személyét, aki mellett a felnőtt csapatnál is dolgozhattam. Biztos vagyok azonban benne, hogy a DLA-nál is sikerül majd szoros kapcsolatot kialakítanom a csapatommal. A korábbi edzőjüktől, Moskovits Gábortól, illetve a Loki Focisuli vezetőjétől, Lente Lajostól próbáltam minél több információt begyűjteni. Azt látom, hogy az elődöm nagyon jó munkát végzett, remélem, tudjuk fokozni, és elősegíteni a gyerekek fejlődését. Szakmailag próbálom magam folyamatosan képezni, már elküldtem a jelentkezésemet az A licencre. Jelenleg ez a legrövidebb célom. Szeretném végigjárni a ranglétrát, és tervem, hogy majd felnőtt bajnokságban, profi edzőként tudjak dolgozni. Reméljük, egy napon édesapám nyomdokaiba lépve a DVSC edzője lehetek.


Aktuális hírek, események