FŐOLDAL»HÍREK
»Egyenlítés helyett hidegzuhany lett a vége…

Egyenlítés helyett hidegzuhany lett a vége…

2020-05-31 21:09

A védelmen az emberelőny sem segítettA Mezőkövesd elleni, jövő heti Magyar Kupa döntőre készülő fővárosiak immár híveik és száz debreceni szurkoló előtt álltak fel a Lokival szemben, amelyben mindössze egy változás történt az elmúlt heti gárdához képest. Adeniji helyett az erőszakosabbnak tartott Trujic kapott bizalmat Vitelki mestertől. Hogy a szurkolóinkon nem múlhatott az eredmény, azt a DVSC drukker-század hangorkánja szavatolta, amely a visszhangzó stadionban elnyomta a honvédosok kórusát.

15. perc: több, mint tízpercnyi óvatoskodás után a Honvéd Ugrai által két szöglettel, és egy szabadrúgással próbálkozhatott. A második sarokrúgásnál, balról beívelt labda Kamber fejéről, négy méterről jutott a debreceni hálóba, a vendég védők gyűrűjében. 1-0.

Érdekes találat volt, mert a labda a magasra felugró Batik csúsztatásával került Kamber fejére, és onnan a hálóba az ötösön belül.

Öt perc múlva Bódi Vargát jobbra kiugratta, akinek középre belőtt labdája Szécsi előtt elsuhant, Trujic pedig estében, az ötösön egy védő lábát találta el, óriási helyzetben! Egyenlítési alkalom volt.

A 34. percben Ferenczi balról Trujic lábára lőtte be a labdát, amelyet támadónk a jobb kapufa mellé perdített öt méterre a kaputól.

A 45. percben Haris a 16-os vonaláról a jobb kapufa mellé helyezte a Tőzsértől kapott játékszert.

II. félidő:

50. perc: Aliji felfutott a balszélen, középre adott Gazdagnak, akinek sarkát Kinyik eltalálta a 16-oson belül. A megítélt 11-est Ugrai a jobbra mozduló Nagy mellett a háló bal oldalába helyezte. 2-0.

A 65. percben Kamber egy ütemmel lekésve csúszott be Kundráknak, a labda helyett a debreceni támadó lábát eltalálva. Második sárgalapja pirossal, azaz kiállítással ért fel.

A létszámfölénybe került DVSC mindössze négy perc múlva élt a szépítés lehetőségével.

A 69. percben Tőzsér balra passzolt Bódinak, akinek erősen belőtt labdáját Adeniji egy lépésről bombázta a hálóba. 2-1.

A helyzetnél a debreceni támadó stoplija véletlenül felsértette Tujvel lábát, aki cserére kényszerült.

84. perc: Adeniji fordulásból, 15 méterről megeresztett lövését a Honvéd cserekapus bravúrral, lábbal hárította szögletre.

89. perc: Szendrei kontrázott sikerrel. Beadásnak szánt labdája egy védőnkről visszapattant maga elé, majd Pávkovicsot és Kusnyírt is lefutva, jobbról, 12 méterről, éles szögből lőtt a rövid, bal felső sarokba. 3-1.

Értékelés:

A mindössze negyedóra elteltével hátrányba került csapatunk Kamber gólja után többet kezdeményezett, de támadásainkban nem volt átütőerő. Kétszer Trujics, majd egyszer Haris előtt adódtak helyzetek, de kaput kerültek. Hiába voltunk mezőnyben egyenlő ellenfelek a Honvéddal, de a kispestiek támadásai kreatívabbnak, veszélyesebbeknek látszottak. A félidő második felében Ugraiék egyre többször zavarba hozták Pávkovicsékat, különösen a széleken voltak aktívak. A piros-feketék 5-4-1-es hadrendje egyelőre feltörhetetlennek bizonyult.

Szünet után mindössze öt perc elég volt az idei kupadöntős Honvédnak, hogy előnyét növelje, amely a mieink önbizalmát alaposan megtizedelte. Vitelki mester hármas cserével próbálta felrázni támadójátékunkat, eleinte kevés sikerrel. Gyökeres változást Kamber kiállítása hozott a mérkőzésben. A váratlanul létszámfölénybe került vendégek öt perc múlva szépítettek Adeniji által, szép akció végén. A Lokinak bő 25 perce volt még ahhoz, hogy egyenlítsen, vagy netán az állást megfordítsa. Egyre-másra vezettük a támadásokat, a DVSC kapujához szorította ellenfelét, de újabb gólra már nem futotta. Levegőben lógott az egyenlítés, ehelyett hidegzuhany lett a vége. Egy váratlan kontrával a Honvéd a Loki védelmét feltörve bebiztosította győzelmét.

OTP Bank Liga 26. forduló
Budapest Honvéd - DVSC 3-1 (1-0)
 
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 700 néző. Vezette: Pintér (Georgiou, Szécsényi)
 
Budapest Honvéd: Tujvel – King, Batik, Kamber, Lovrics, Kukocs – Szendrei,Kesztyűs, Hidi, Gazdag – Ugrai.
Edző: Pisont István.
 
DVSC: Nagy – Kusnyir, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Tőzsér, Haris, Varga – Szécsi, Trujics.
Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
 
Csere: Batik h. Niba és Kukocs h Aliji a szünetben, King h. Mezgrhani az 58.p., Tuivel h. Levkovich a 72.p, Gazdag h. Nagy a 79.p., illetve Varga h. Kundrák, Szécsi h. Garba és Trujics h. Adeniji, mindhárman az 56. percben, Haris h. Szabó B. a 72.p.,
Gól: Kamber a 15.p., Ugrai (11-esből) az 50.p., Szendrei a 89.p., illetve Adeniji a 69.p.,
 
Sárgalap: Kamber (mezlevételért) a 15.p, Kamber (Kundrák buktatásáért) a 65.p. Levkovich (időhúzásért) a 75.p., Ugrai (reklamálásért) 76.p., Illetve Kusnyir (buktatásért) 48.p.
 
Kiállítva: Kamber (2. sárgalappal) 65. p 

Cs.Z.


Aktuális hírek, események