FŐOLDAL»HÍREK
»Tizenkilenc éves tehetség az első csapatnál

Tizenkilenc éves tehetség az első csapatnál

2017-01-12 09:50

Csősz Richárd célja, hogy minél hamarabb bemutatkozzon az élvonalban.

A DVSC saját nevelésű játékosa, Csősz Richárd már az őszi szezonban is többször készült együtt az első kerettel. Leonel Pontes vezetőedző elégedett volt az edzéseken mutatott teljesítményével, így a 19 éves védekező középpályás a téli alapozást is a felnőtt csapattal kezdhette meg.

- Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az első kerettel készülhetek, innentől minden rajtam múlik, remélem, tudok élni a lehetőséggel – kezdte Csősz Richárd. – Szeretnék minél hamarabb az NB I-ben játszani, ennek érdekében sokat edzek külön is. A felnőtt játékosok rögtön befogadtak, kedvesek voltak velem, és segítettek a beilleszkedésben, ami sokat jelentett nekem.

Leonel Pontes külön is elbeszélgetett a fiatal játékossal. Csősz Richárd beavatta a honlap olvasót arról, miről diskurált a vezetőedzővel.

- Azt mondta, a kemény munkának mindig meglesz az eredménye. Felhozta példának Cristiano Ronaldót, aki még gyerek volt, amikor Leonel Pontes először dolgozott vele együtt. Elmondta, hogy a portugál klasszis annak is köszönheti a sikerét, hogy mindig keményen dolgozott, és a csapatedzéseken kívül rengeteget készült egyénileg is. Sokat tett azért, hogy idáig jutott. Jólesett, hogy ezeket elmondta nekem, plusz motivációt jelentett számomra, és természetesen megfogadom a tanácsait.

Csősz Richárd arról is beszélt honlapunknak, mikor kezdte el a labdarúgást, és milyen utat járt be, amíg eljutott az első csapatig.

- Debrecenben születtem, és ötéves voltam, amikor elkezdtem a focit a DFK-nál. Ez az egyesület azóta már megszűnt. Később átkerültem a Loki utánpótlásába, és egy ideig a Vasasnál is játszottam, de elég erős honvágyam volt, így Budapestről visszatértem, és az utóbbi három évben a Debreceni Labdarúgó Akadémián futballoztam. Legutóbb az NB III-as keret tagja voltam, de remélem, hamarosan bemutatkozhatom az élvonalban is. Az első keretnél nagyon sokat lehet fejlődni, hiszen más a ritmus és a fizikai terhelés. Ha pedig majd megkapom a lehetőséget tétmérkőzésen is, akkor mindenképpen élni akarok vele, hiszen jelen pillanatban az a legfőbb célom, hogy bemutatkozzam a felnőtt csapatban, és ott meg is ragadjak.
(NyD)

Aktuális hírek, események