FŐOLDAL»HÍREK
»Balogh János: Örömmel tértem vissza

Balogh János: Örömmel tértem vissza

2015-06-18 09:15

A kapus legszebb emléke, amikor 18 évesen a Magyar Kupa-döntőben védhetett.

A Debrecenben nevelkedett Balogh János hét év után húzza ismét magára a Loki szerelését. A 32 éves kapus kétéves szerződést kötött a DVSC-vel, kontraktusa július 1-jével lép életbe. Legutóbb Nyíregyházán szerepelt, az előző szezonban is alapember volt, 25 bajnoki mérkőzésen védett. A játékos a honlapunknak adott interjújában visszatért kicsit a pályafutása kezdetére, beszélt a légiós életéről, a csapatba kerülés esélyeiről és a nemzetközi szereplésről.

- Hét év után térsz vissza Debrecenbe. Milyen érzés?

- A Lokiban nevelkedtem, itt mutatkoztam be az NB I-ben, itt lettem Magyar Kupa-győztes és bajnok, tehát meghatározó klub az életemben. A legszebb, legsikeresebb időszak a pályafutásomban a DVSC nevéhez fűződik, ezért nagy örömmel tértem vissza.

- A sok élmény közül melyik volt a legemlékezetesebb?

- A 2001-es Magyar Kupa-győzelem. Mindössze tizennyolc éves voltam akkor, három nappal álltam az érettségi előtt, de megkaptam a bizalmat, hogy a fináléban, a Videoton ellen én védjem a DVSC kapuját. Emlékezetes találkozó volt, nagyon szép győzelmet arattunk, 5-2-re diadalmaskodtunk, érthető, hogy örök emlék marad számomra. Szívesen gondolok vissza a bajnoki debütálásomra is, ami 2000. május 20-ra datálódik. A Vác ellen állított be az akkori edzőnk, Garamvölgyi Lajos.

- Később lehetőséged adódott, hogy kipróbáld magad külföldön is, ráadásul a skót élvonalban.

- Jól éreztem magam Debrecenben, de érett bennem a váltás gondolata. Minden játékos vágyik arra, hogy légiósként is megmérettesse megát. Jött egy remek lehetőség, és a Hearts csapatához igazoltam 2008 augusztusában. Három és fél évet töltöttem ott, és mindenképpen hasznos időszak volt, hiszen újfajta futballkultúrát ismertem meg, amit kamatoztatni tudtam.

- Jelenleg kisebb sérüléssel bajlódsz. Mikor térhetsz vissza a pályára?

- Május közepén, a Nyíregyháza Újpest elleni meccsén becsípődött az ideg a gerincemben. Elég nagy fájdalommal járt, ezért utána már nem is tudtam védeni. A felépülésem szerencsére nagyon jól halad, de két hétig még rehabilitációt végzek. Remélem, minél hamarabb a csapat hasznára tudok lenni.

- Utána pedig kezdődhet a küzdelem a csapatba kerülésért...

- Mint minden labdarúgó, én is szeretnék rendszeresen játszani. Verpecz Istvánnal jó a kapcsolatom a pályán kívül, de természetesen az edzéseken mi is és a többi kapus is azért dolgozunk, hogy a meccseken a mi nevünkkel kezdődjön az összeállítás. Ez a poszt már csak olyan, hogy egy védhet, viszont bármikor történhet olyan esemény, amellyel a kispadról beállva is elsőszámú kapussá válhat az ember. Soha nem lehet biztos a helyünk, ezért keményen kell küzdenünk.

- A DVSC-nek több sorozatban is helyt kell állnia, közeleg a nemzetközi megmérettetés is... 

- A legjobb motiváció egy játékos számára, ha a nemzetközi porondon is lehetősége adódik a bizonyításra. Utoljára még az Hearts csapatában védtem Európa-liga-meccsen. Remélem, minél hamarabb felépülök, és a Loki színeiben is játszhatok európai kupamérkőzést.
(NyD)

Aktuális hírek, események