FŐOLDAL»HÍREK
»Átadták a Loki-játékosok által is szponzorált állatmenhelyet

Átadták a Loki-játékosok által is szponzorált állatmenhelyet

2014-04-30 18:10

Hivatalosan is megnyílt a debreceni Kutyaház Állatotthon - FOTÓKKAL!

Ma hivatalosan is megnyitotta kapuit a debreceni Kutyaház Állatotthon. A beruházás összköltsége több mint 40 millió forint volt, de az Észak Alföldi Operatív Program keretében csaknem 90 százalékos támogatásban részesült.

Az avatón Kósa Lajos polgármester elmondta: az akarat és a tettrekészség diadala a kutyaház felépülése. A DVSC-TEVA védője, Bernáth Csaba, az Együtt az Állatokért Egyesület alelnöke azt hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz körülmények között sikerült egy európai színvonalú állatotthont létrehozni.Az állatotthonban összesen 120 kutyát és – Hajdú-Bihar megye első macskaházában – 20 cicát lehet elhelyezni. A menhely korszerű, és minden tekintetben megfelel az Európai Unió szabályozásának, a higiéniai követelményeknek és az állatvédelmi törvénynek. 

A Kutyaház egyesület az új menhely létesítése céljából évekkel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesülettel. Céljaként tűzte ki a Debrecenben és a régióban élő, utcára dobott, sérült, kóborló állatok megsegítését. A Kutyaház Egyesület alapító tagjai között több egykori és jelenlegi Loki-játékos található: Bernáth Csaba, Sándor Tamás, Kerekes Zsombor és Paróczai Sándor. Rajtuk kívül Lukács László a Tankcsapda frontembere, Fejes Tamás a Tankcsapda dobosa, a Desperado együttes énekese Betti, Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor a salakmotor bajnokai, Csősz Imre olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, Tumbász József kick-box világ- és Európa-bajnok, Dánielffy Zsolt színművész, Risztov Éva olimpiai bajnok úszó is tagja az egyesületnek.


Aktuális hírek, események