FŐOLDAL»HÍREK
»A nagy akarást védelmi hibák devalválták

A nagy akarást védelmi hibák devalválták

2020-06-09 20:52

Újpesten sem szakadt meg a rossz sorozatA pénteki, kudarcnak számító döntetlen szélvihar-szerűen döntötte fel a Loki vezetőedzőjének székét is, ahova a „vihar” elmúltával már Kondás Elemér foglalt helyet. Az egykori sikeredző, aki maga mellé vette szárnysegédnek a legnépszerűbb debreceni futballistát, Dombi Tibort, remélve, hogy „Kicsi” töretlen győzni akarása átragad a mai utódokra is. A mire volt elég ez a két nap? – kérdésre a 163. NB-I-es meccsére készülő debreceni mester kijelentette, hogy semmire, azaz leginkább csak arra, hogy felrázzák fiaink önbizalmát. Csapatkapitányunk, Tőzsér Dani századszor húzta fel a Loki mezét az élvonalban, míg a hazaiaknál Pauljevics hasonlóképpen jubilált. Az újpestiek szintén új szakvezetője a múlt héten győzelemmel mutatkozott be. Érdekesség, hogy Rogan és a mi Igorunk (Bogdanovics) Szerbiában többször is csapattársak voltak.

I. félidő:

7.p.: Balról, veszélyesen becsavart szabadrúgás az ötösön lepattanva Ristevszkihez került, akinek fejesét Nagy S. bravúrral hárította, a rövid sarkot jól zárva. Nagy helyzet volt.

10.p.: Simon jobbról ívelte be a szögletet, a védőink fölött elszálló labdát Ristevszki őrzőjét megelőzve, nyolc méterről laposan lőtte a háló jobb oldalába. 1-0.

30.p.: Négy szerencsétlenkedő újpesti védő között Garbához került a labda, aki spiccel a bal kapufa mellé célzott. Egyenlítési alkalom volt.

37.p.: Csapatunk egymás után vezette támadásait, Bódi csavarta be a szögleteket, Garba többször veszélyt jelentett, már csak az egyenlítés hiányzott.

39.p.: Burekovics felszabadítása csak Kusnyirig jutott, akinek jobb lábas lövése a jobb kapufa mellett süvített el.

II. félidő

48.p.: A szemerkélő esőt váratlanul hidegzuhany váltotta fel. Nwobodo egymás után futotta le bal oldali védőinket, jobbra átívelt labdáját Simon 14 méterről lőtte a hálóba. 2-0.

59.p: Adeniji, Varga volt a labda útja, Kevin jobbról belőtt labdája az újpesti kapus kezéről Heris fejére pattanva jutott a hálóba. Öngól! 2-1.

62.p.: Burekovics futott fel akadálytalanul a bal szélen, beadásából Simon úgy fejelt a hálónkba, hogy körülötte nem volt senki. 3-1.

65.p.: Tőzsér középről, ballal, nagy erővel a bal kapufa mellé célzott. 

Egymás után cserélgettek az ellenfelek, de számottevő helyzet sokáig nem adódott. 

84.p: Habovda-Adeniji-Bódi volt a labda útja, utóbbi emelését Banai ütötte ki szögletre a léc alól. Nagy helyzet volt.

Értékelés:

Az első negyedórában a jubiláló Ristevszki két óriási helyzete közül az egyiket értékesítette, előnyhöz juttatva az addig nyomást gyakorló lilákat. A másik kapu előtt 16 perc múltán jutottunk szöglethez először. A félidő közepére kitűzött ivószünetig jobbára biztonsági, küzdelmes mezőnyjáték folyt a pályán. Sajnos Kusnyirnak ismét korán kellett csereként beállnia. Legutóbb a vállsérülést szenvedett Harist váltotta fel, ezúttal pedig Csőszt, aki összefejelt ellenfelével. Az egyik szabálytalanságnál először azt hittük, hogy egyik védőnk kap sárga lapot, ehelyett erőnléti edzőnk felé villant a sárga lap szövegelés miatt. A félidő utolsó negyedórájában mezőnyfölényben játszottunk, több veszélyes helyzet is akadt, de a lövések pontatlanok voltak. Szurkolóink szüntelen hangorkánja erőt adott a fiúknak, akik eleget tettek a „harcoljatok!” bíztatásnak, akarásukkal szemben nem lehetett kifogás.

Szünet után mindössze három perc elteltével növelte előnyét az újpesti csapat. A 29. születésnapját szerdán ünneplő Simon kísértetiesen olyan gólt lőtt, mint amilyen a Kaposvár egyenlítő találata volt pénteken, Debrecenben. Utána is hosszú percekre beszorultunk a kapunk elé.

Hirtelen felcsillant a remény előttünk, miután a hazaiak öngólt hoztak össze, de védőink túl szellős védekezése Simont újabb gólszerzési lehetőséghez juttatta, amit ő ki is használt szigorúan. Tizenkilenc év után fordult elő ismét, hogy a Loki egymás után ötödik idegenbeli meccsét is elveszítette.

OTP Bank Liga 28. forduló
Újpest FC- DVSC 3-1 (1-0)
 
Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 2500 néző. Vezette: Berke B. (Theodoros, Garai)
Újpest: Banai – Pauljevics, Heris, Ristevski, Burekovics – Simon, Szakály, Nwobodo, Perosevics – Zsótér, Novothny. Vezetőedző: Predgrad Rogan. 
DVSC: Nagy – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Csősz, Tőzsér, Varga – Garba, Szécsi. Vezetőedző: Kondás Elemér. 

Csere: Szakály h. Onovo és Zsótér h. Balázs a 66.p., Simon h. Bacsa a 78.p., Perosevics h. Rácz a 86.p., illetve Csősz h. Kusnyir a 29.p., Szécsi h. Adeniji a szünetben, Bényei h. Habovda a 64.p., Varga h. Trujics a 78.p.,
Gól: Ristevszki a 10.p., Simon a 48.p., Simon a 62.p., illetve Heris (öngól) 59.p.,
Sárga lap: Perosevics a 81.p., illetve Száraz Á. (szövegért) a 30.p., Habovda (buktatásért) a 77.p., Tőzsér (utánrúgásért) a 94.p.,

Cs. Z.


Aktuális hírek, események