FŐOLDAL»HÍREK
»A karcagi gyerekeknél járt Herczeg András

A karcagi gyerekeknél járt Herczeg András

2015-03-04 08:35

A DVSC-DLA ügyvezetője az akadémiáról tartott szakmai előadást Karcagon - FOTÓKKAL!

Közel egy éve, 2014 áprilisában, ünnepélyes keretek között adták át a karcagi focicsapat új öltözőjét, az ebből az alkalomból rendezett eseményen egy Karcag – DVSC U21 barátságos mérkőzést is rendeztek, amelyen 2-0-s debreceni siker született. A találkozó félidejében került sor a KSE és a Loki közötti utánpótlás-nevelésről szóló együttműködési szerződés aláírására, amelyet karcagi részről dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Karcagi Sport Egyesület elnöke, míg debreceni részről az esemény díszvendége, Herczeg András látott el a kézjegyével.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetője kedden visszatért Karcagra, ahol úgynevezett „szülői értekezletet” tartott Szalánczi Zoltán, a DVSC-DLA szociális és oktatási vezetőjének társaságában.

Az előadás elején Szalánczi Zoltán egy kis kedvcsináló videóval próbálta felkelteni a gyermekek érdeklődését, majd utána részletesen elmondta és bemutatta a Debreceni Labdarúgó Akadémia felépítését, működését és infrastruktúráját.

Ezt követően Herczeg András arról beszélt, miként működik az akadémián egy utánpótlás csapat napja. Kitért arra is, hogy nagyon szeretne minél több ügyes, a környező településeken nevelkedő fiatal labdarúgót a DLA sorai közt tudni. Nagyon fontosnak tartja továbbá, hogy a tehetséges játékosok ne csak focizni tudjanak jól, hanem tanuljanak is, hiszen intelligens futballistákat szeretnének nevelni az akadémián. Herczeg András a hallgatóság soraiból érkezett kérdésekre is válaszolt, majd zárásképpen a szülőknek és a gyermeknek mondott pár lelkesítő szót.

- Arra szeretném kérni a kedves szülőket, hogy támogassák a gyermekeiket és bízzanak az edzőjükben, hiszen ők mindig a legjobbat akarják kihozni. Nyilván minden szakember szeretne sikereket elérni, de ez csak igazán lelkes játékosokkal lehetséges. Nem sikerülhet minden focistának megvalósítani az álmát, de természetesen az edzőket az vezérli, hogy a legjobbakat játszassák. A srácoknak meg kell tanulni győzni, és ami a legfontosabb: áldozatot kell hozni, hiszen ez vezethet sikerre – fogalmazott Herczeg András. 

FOTÓK AZ ESEMÉNYRŐL

(H.B.)


Aktuális hírek, események