1

Nagy Sándor

kapus

ukrajnai magyar
 • Szül.: 1985.09.02. Ungvár (Szovjetunió)
  Magasság: 190 cm
  Súly: 82 kg
 • Mérkőzések az NB I-ben:  87
 • Gólok az NB I-ben: 0
 • Mérkőzések a DVSC-ben:  77
 • Gólok a DVSC-ben:  0
 • Utolsó játszott mérkőzés:
  Újpest FC - DVSC (2020-06-09)
Nagy Sándor 2017 nyarán igazolt a DVSC-hez. A magyar nemzetiségű játékos Ungvárról származik, és Debrecenbe szerződtetéséről sokan úgy gondolták, a szezont úgyis a kispadon tölti majd. Alaposan rácáfolt a kétkedőkre. Bár az első mérkőzés, a Mezőkövesd elleni nem sikerült jól számára, de aztán egyre magabiztosabbá vált, bravúrokat mutatott be, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Mint elmondta, nagy volt benne a bizonyítási vágy, meg akarta mutatni, hogy nem rossz kapus, és bármikor lehet rá számítani, hiszen Ukrajnában az FK Hoverla Uzshorod csapatában hosszú éveken keresztül alapember volt, erős bajnokságban védett, tehát viszonylag nagy rutinnal érkezett Magyarországra.

Nagyon nehéz gyerekkora volt, szegénységben élt. Már tizenkét évesen dolgoznia kellett az iskola mellett. Máriapócsra járt át uborkát szedni, és más alkalmi munkát is elvállalt, csakhogy könnyebb legyen. A futballal úgy került kapcsolatba, hogy a lánytestvérei a suliban kézilabdáztak, és mindig elkísérte őket az edzésekre. Volt egy focicsapat is, egyszer beállt közéjük, és ott maradt. Hétéves volt ekkor, de a szüleinek nem mondta el, két éven keresztül nem tudták, hogy futballozik. Később, még gyerekként, amikor Máriapócson dolgozgatott, az ottani együttesben játszott éveken keresztül. Akkor még középpályásként számítottak rá, a megyei bajnokságban szerepeltek. Amikor a szünetben hazalátogatott, szeretett volna formában maradni, és amúgy sem tudott foci nélkül létezni, ezért Ungváron megkérte a klub vezetőjét, hadd eddzen náluk. Egyszer úgy adódott, hogy be kellett állnia a kapuba, az edzőnek megtetszett a teljesítménye, így lett belőle kapus. Rögtön az első kerethez került, pedig még csak tizenhat éves volt. Három évig a második csapatban védett, emellett cserekapus volt a nagyoknál, utána azonban a kezdőbe került, és ott is maradt.

2018-ban ő kapta meg a szezon legjobb Loki játékosának járó Zilahi-díjat, de a DVSC honlapján indított szavazáson is őt választották meg a szurkolók a legjobbnak.Kapcsolódó hírek