FŐOLDAL»HÍREK
»Apa nyomdokain: Vadicska Olivér

Apa nyomdokain: Vadicska Olivér

2014-02-27 10:55

A DVSC-DLA U16-os csapatának játékosa szeretne az édesapjához hasonló pályát befutni.

Új sorozatunkban azokról a Loki utánpótlásában futballozó gyerekekről írunk, akiknek édesapja annak idején a DVSC-ben rúgta a bőrt, és jó esély van rá, hogy fia is követi példáját.

Elsőként Vadicska Olivért mutatjuk be, akinek édesapja 1994 és 2002 között állt a DVSC alkalmazásában. Az 1995-ben bronzérmet szerzett DVSC tagja volt, 1999-ben és 2001-ben pedig a Lokival megnyerte a Magyar Kupát. A szurkolók emlékezhetnek rá, hogy nagy munkabírású, sokat futó, ütköző és jól fejelő labdarúgó volt. Bejátszotta az egész pályát, a szíve vitte mindig előre. Összesen 226 alkalommal öltötte magára a piros-fehér mezt, sőt 2001-ben megkapta az „Év Loki-játékosa” címet. Jelenleg a Debreceni Labdarúgó Akadémia technikai vezetője, illetve az U14-es csapatunk edzője. 

Fia is a nyomdokaiba lép-e? Egyelőre korai lenne megjósolni, mindenesetre jó úton halad, és könnyen elképzelhető, a szurkolók pár év múlva a Nagyerdei Stadionban csodálhatják meg, hogy a „kis Vada” miként kergeti őrületbe az ellenfél védőit.

Nagyon szeretnék egyszer a Loki első csapatában futballozni – fogalmazta meg legnagyobb vágyát Vadicska Olivér. – Tudom, hogy apu sokáig a DVSC játékosa volt, ez még inkább ösztönzőleg hat rám, remélem, én is eljutok addig, mint ő. Számára elsődleges a tanulás, és igaza van, fontos ez is, de szerintem a kettő együtt megoldható. Igyekszem jó jegyeket kapni, emellett a pályán is jól teljesíteni, így mindenki elégedett lehet. Jelenleg a DVSC U16-os csapatában játszom, ősszel még csak egy gólt rúgtam, de elég sok a keretben a támadó, és amikor nem férek be, akkor az idősebbek között, a Loki U17-es másodosztályú csapatában játszom. 

Pár éve, az U13-as bajnokságban gólkirály lettem, ami nagy boldogság volt számomra, illetve szereztem néhány olyan találatot, amelyre szívesen emlékszem vissza. Egyszer például az Újpest ellen rúgtam egy ollózásos gólt, ami után sok dicséretet kaptam.

Jelenlegi edzője, Németi János véleménye Vadicska Olivérről: - Megvan benne a tehetség, ügyes, technikailag képzett. Jól lát a pályán, jó a játékmegoldó képessége, és nagyon szorgalmas. Fizikálisan van némi lemaradása, de idővel utolérheti magát. Remélhetőleg hasonló pályát fut be, mint az édesapja.

Névjegy
Név: Vadicska Olivér
Született: 1998.04.16., Debrecen
Iskola: Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, 9. osztály
Csapata: DVSC-DLA U16
Posztja: csatár, támadó középpályás
Láb: jobblábas
Kedvenc játékosa: Szakály Péter

Ahogyan apukája, Vadicska Zsolt vélekedik róla: - Az adottságai meglennének ahhoz, hogy magas szinten kvalifikált labdarúgó váljon belőle, viszont ehhez rengeteg szorgalom és alázat kell. Tizenhárom éves korában az egyik meccsen volt egy hatalmas ütközése, ami után kórházba kellett szállítani. A történtek mély nyomokat hagytak benne, azóta félénkebben futballozik. Ha ezen túl tud lépni, és fizikálisan utoléri magát – mert jelenleg a testi adottsága még nincs a tizenhat éves életkorral egyensúlyban -, akkor fűzhet magasabb reményeket. Egy biztos, mindene a labdarúgás.


Aktuális hírek, események