FŐOLDAL»HÍREK
»Apa nyomdokain: Szatmári Csaba

Apa nyomdokain: Szatmári Csaba

2014-03-19 11:25

Egykori védőnk fia már az első keret tagja, és az utánpótlás válogatottnál is felfigyeltek rá.

Sorozatunk következő szereplőjét nem is nagyon kell bemutatnunk, hiszen az első csapatban is bemutatkozott már: a 19 éves ifjabb Szatmári Csaba az első kerethez tartozik, több Magyar Kupa és Ligakupa-mérkőzésen láthatták a szurkolók. Közel két méter magas, belső védőként játszik és pályafutása töretlenül halad előre. Már az U20-as válogatottba is meghívták, a hét első két napján Telkiben készült Pintér Attila irányításával.

- Jó volt az a két nap, megismerkedtem a többiekkel, hiszen korábban még sosem hívtak meg korosztályos válogatottba, ezért elég ismeretlen volt számomra a közeg. Remekül éreztem magam. Pintér Attila, az A-válogatott szövetségi kapitánya tartotta az edzéseket. Elmondta, hogy folyamatosan nézik majd a kluboknál az egyéni teljesítményeket, az alapján hívják be a játékosokat. Kiderült, áprilisban megismétlik az összetartást és edzőmeccset is szerveznek – mondta Szatmári Csaba, aki hozzátette, nagyon örül annak is, hogy felkerült az első csapathoz, ahol ráadásul rendszeresen lehetőséget kap a Ligakupa- és Magyar Kupa-meccseken. Úgy érzi, a „nagyok” befogadták, és reméli, hamarosan a bajnokságban is bemutatkozhat. Szeretne minél magasabb szinten futballozni, de nem gondolkodik nagyon előre, először az NB I-ben bizonyítana.

Ami az édesapát illeti, Szatmári Csaba egész profi pályafutása alatt a DVSC-ben játszott, meghatározó tagja volt a csapatnak. Csupán egy alkalommal adták kölcsön fél évre a Nyíregyháza Spartacus együttesének. 2008 decemberében visszavonult a profi futballtól, majd a DVSC utánpótlásában kezdett el edzőként dolgozni.

- Apukám sosem erőltette, hogy futballista legyek, a saját döntésem volt – szögezte le a „kis Szacsa”. - Miután végleg elhatároztam, hogy profi szinten is folytatom a focit, mindenben támogatott, segített, tanácsokat adott és folyamatosan figyelt rám. Majdnem minden meccsemet megnézi, utána kielemezzük a játékomat, felhívja a figyelmemet a hibákra. Gyerekként sokszor kijártam a meccseire, és néhányszor bevitt az öltözőbe is. Emlékszem, négy éves voltam, amikor először találkoztam Dombi Tiborral, most pedig a csapattársa lettem, ami megtiszteltetés számomra. A szurkolók néha összehasonlítanak apukámmal, de a csapatnál sosem hozzák fel.

Jelenlegi edzője, Kondás Elemér véleménye Szatmári Csabáról: - Értékes játékosa a DVSC-nek, ha így halad a fejlődése, akkor oszlopos tagja lehet az első csapatnak. Jó testfelépítésű, magas fiú, a termete ellenére gyors, és jól fejel. Mint minden fiatalnak, neki is kell még fejlődnie. A Ligakupában és a Magyar Kupában kapott már lehetőséget, és jól futballozott. A téli felkészülés során a nemzetközi edzőmeccseken is bizonyította tudását, elégedett voltam a teljesítményével.

Ahogy apukája, Szatmári Csaba vélekedik róla: - Az elmúlt fél évben nagyon sokat fejlődött. Örömmel tölt el, hogy az első keret tagja. Jól fejel, de ebben még lehet előrébb lépni. A gyorsasága megvan, technikailag képzett, és a hozzáállása is megfelelő.


Aktuális hírek, események