FŐOLDAL»HÍREK
»Apa nyomdokain: Sándor Kristóf

Apa nyomdokain: Sándor Kristóf

2014-03-06 11:30

Sándor Csaba fia is a futball mellett döntött, és arra készül, hogy egyszer az első csapat játékosa lesz.

Sorozatunk - amelyben azokról a Loki utánpótlásában futballozó gyerekekről írunk, akiknek édesapja annak idején a DVSC-ben játszott - következő részében Sándor Csaba fiát, Kristófot mutatjuk be.

Egykori védőnk neve 1984 óta egybeforrt a DVSC nevével, csak a kötelező katonai szolgálat letöltése alatt harcolt más színekben. Ahogy tőle megszokta a debreceni publikum, mindig nagy akarattal, a fair play szellemében játszott, miként általában az igazi sportemberek. Összesen 317 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Loki színeiben, és ezzel a második helyen áll Dombi Tibor mögött a klub NB I-es szereplési örökrangsorában. A drukkerek a hűség és a megbízhatóság debreceni szimbólumának tartották. Hívták más egyesülethez, de neki esze ágában sem volt elmenni innen. A kötődés a piros-fehér mezhez családi hagyomány, hiszen felesége, Sipos Éva sokáig a DVSC női kéziseit erősítette.

    
Elmondható tehát, hogy Sándor Kristóf igazi sportcsaládba született. A kézilabda és az atlétika felé próbálták terelni, de ő apukája útját szerette volna járni és labdarúgó lett. A DVSC-DLA U16-os csapatának védője, és mint a legtöbb fiatalnak, neki is az a vágya, hogy az első csapatban futballozhasson.

Egy időben egyszerre űztem a kézilabdát és a futballt, ám végül utóbbi mellett döntöttem, úgy éreztem, ez a sportág sokkal közelebb áll hozzám – mondta Sándor Kristóf. – Apukám persze örült neki. Ismerem a labdarúgó pályafutását, sokat beszélgetünk a múltról, elmeséli a Lokival átélt élményeit. Videót is láttam róla, azokról a meccsekről, amelyeken pályára lépett. Remélem, eljutok oda, hogy én is a DVSC első csapatában játszhassak. Tudom, hogy ehhez sok munka, kitartás és elszántság kell. Nemrég épültem fel egy sérülésemből, ami miatt hetekig nem játszhattam, azonban hamarosan újra szerelést húzhatok. Nagyon várom, mert már hiányzik a foci.

Sándor Kristóf elmondta továbbá, hogy nagy élmény volt számára, amikor a Loki bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörbe, és a Lyon ellen a helyszínen tekinthette meg a mérkőzést a Puskásban. A hangulat nagyon megfogta, és akkor erősödött meg benne igazán a vágy, hogy ő is szeretné átélni ugyanezt, de nem a lelátón, hanem a pályán.

Jelenlegi edzője, Németi János véleménye Sándor Kristófról: - Jó fizikális adottságokkal rendelkezik, megvannak a technikai alapjai. Szorgalmas, jó mentalitású. Védekezés az erőssége, akárcsak annak idején az édesapjának. Megfelelő szorgalommal, alázattal élvonalbeli labdarúgó válhat belőle.

Névjegy
Név: Sándor Kristóf
Született: 1998.12.12., Debrecen
Iskola: Balásházy János szakközépiskola és gimnázium, 1. osztály
Csapata: DVSC-DLA U16
Posztja: bal belső védő
Láb: ballábas
Kedvenc játékosa: Bódi Ádám

Ahogyan apukája, Sándor Csaba vélekedik róla: - Korához képest magas, erős játékos, átlagfeletti fizikális adottságokkal rendelkezik, ezáltal viszont nincs meg a megfelelő gyorsasága, de ezen lehet javítani koordinációs gyakorlatokkal. A bal lába elég jó, de a jobbat is javítani kell. Azt gondolom, jó belső védő lehet belőle, de sokat kell még gyakorolnia, fejlődnie. Sokszor ellátom tanácsokkal, de nem mindig akarja megfogadni, pedig akkor kicsivel előrébb járna.

 


Aktuális hírek, események