OTP Bank Liga  32. forduló - 2019-05-11 19:30

Ferencváros
2-1
DVSC
(1-1)
Helyszín: Groupama Aréna , 10857 néző
Játékvezetők: Pintér ( Kóbor , Király )
Események Tudósítás
A már bajnok Ferencváros otthonában lépett pályára a DVSC az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójában. A mérkőzés előtt azt már tudni lehetett, hogy az Újpest hazai pályán kikapott a Puskás Akadémiától, így biztos volt: ha a Loki nyer a Groupama Arénában, megvan a harmadik hely. Nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a zöld-fehérek az elmúlt tíz mérkőzésen pontot sem veszítettek (utoljára éppen Debrecenben botlottak, 2-1-re tudtunk nyerni), sőt hazai pályán 36 meccs óta veretlenek, és hiába nem volt már tétje számukra ennek az összecsapásnak, erős csapattal álltak ki.  

Lendületesen kezdtük a mérkőzést, sorra vezettük a támadásokat, majd a 14. percben a Ferencváros az első lehetőségét gólra váltotta: Szihnjevics passzát Isael jobbról, éles szögből, négy méterről, Nagy Sándor fölött a hosszú sarokba rúgta. Ezután a Ferencváros aktívabbá vált, de további helyzeteket nem tudott kialakítani. A 41. percben egyenlítési lehetőség: Ferenczi bal oldali passza után Szatmári 10 méterről bombázott a kapu fölé. Két perccel később már összejött a Loki-gól: Bódi bal oldali szöglete után a berobbanó Pávkovics csúsztatott a kapuba! 

A második félidő elején Dibusz bravúrjára volt szükség, hogy ne vegye át a vezetést a DVSC, Ferenczi öt méteres lövését hárította. Két perccel később balhátvédünk ezúttal 20 méterről eresztett meg egy löketet, amit szintén védett az FTC kapusa. Az 57. percben ismét a hazaiaknál volt az előny, Isael indította Varga Rolandot, aki az ötös jobb sarkától a hosszúba lőtt. A 72. percben megsérült kapusunk, Nagy Sándor (nagy valószínűséggel elszakadt a combizma), aki már nem tudta folytatni a játékot. A 74. percben Bódi lőtt a jobbösszekötő helyéről, ezúttal is Dibusz védett. Küzdött a Loki az egyenlítésért, megvoltak a lehetőségeink, a Ferencváros már húzta az időt, ám sajnos nem sikerült pontot szerezni. 

Bár kikapott a Loki, továbbra is a harmadik helyen áll, és ha az utolsó fordulóban hazai pályán legyőzi a Paksot, akkor biztosan így is marad - a többi eredménytől függetlenül. 

Kezdőcsapat

Ferencváros
Dibusz
Lovrencsics G.
Botka
Frimpong
Heister
Isael
Haratin
Csonka
Tokmac
Varga R.
Szihnevics
Holczer
Leandro
Sigér
Bőle
Szerető
Takács Zs.
Böde
DVSC
Nagy S.
Bényei
Szatmári Cs.
Pávkovics
Ferenczi
Bódi
Tőzsér
Haris
Varga K.
Zsóri
Szécsi M.
Kosicky
Barna
Mészáros N.
Damásdi
Csősz
Jovanovic
Takács T.

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
14. Isael gól
23. Frimpong sárga lap
30. Lovrencsics G. sárga lap
43. Pávkovics gól
2. félidő
57. Varga R. gól
58. Tokmac lecserélve
58. Böde becserélve
61. Haris lecserélve
61. Csősz becserélve
71. Zsóri lecserélve
71. Takács T. becserélve
72. Nagy S. lecserélve
72. Kosicky becserélve
77. Isael lecserélve
77. Bőle becserélve
79. Heister sárga lap
82. Varga R. lecserélve
82. Sigér becserélve
84. Csősz sárga lap
90. Dibusz sárga lap
90. + 3. Szatmári Cs. sárga lap