OTP Bank Liga  33. forduló - 2019-05-19 17:00

DVSC
4-1
Paksi FC
(3-1)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 6000 néző
Játékvezetők: Erdős ( Szert , Vígh )
Események Tudósítás
Nagy téttel bíró összecsapás előtt állt a DVSC labdarúgócsapata, amely vasárnap 17 órától a már biztos bennmaradó Paks együttesét fogadta az OTP Bank Liga idei utolsó, 33. fordulójában. Az már a találkozó előtt biztos volt, hogy egy győzelemmel a Loki a dobogó harmadik fokán zárna, így játékosaink ennek tudatában léptek pályára.
Mint ahogy minden hazai szezonzáró meccs alkalmával, ezúttal is sor került az év legjobb debreceni játékosának díjazására. Ebben a szezonban már a 21. alkalommal talált gazdára a megtisztelő Zilahi Zoltán-díj, amelynek idei nyertese a Loki kitűnő középpályása, Bódi Ádám lett.
 
A mai összecsapás kezdőrúgását korábbi támadónk, Tisza Tibor hatéves kisfia, Borisz végezte el, aki óvodai ballagása alkalmából kapta ezt a lehetőséget ajándékba szüleitől.
 
A kezdés előtt az Európai focihét alkalmából pályára vonultak a speciális olimpikonok.
 
Rosszul kezdődött a mérkőzés Zsóri Dániel számára, aki néhány másodperccel a kezdősípszó után kapott egy könyököst Fejestől. Támadónknak vérezni kezdett az orra, de ötperces ápolás után vissza tudott térni. A 7. percben Szabó beadását Könyves nem érte el középen. A 15. percben Könyves állt egy az egyben Kosickyvel szemben, de kapusunk szögletre mentette az éles szögből leadott lövést. Próbáltunk odaférkőzni a paksi kapu elé, amely a 19. percben össze is jött: a nemrég válogatott meghívót kapó Ferenczi János gyönyörű szóló után passzolt Szécsinek, aki 14 méterről nagy erővel, védhetetlenül lőtt a jobb felsőbe. A 23. percben már kettővel mentünk: a tizenhatos vonaláról végzett szabadrúgást Bódi Ádám, aki tökéletesen, a kapufát érintve tekert gyönyörűen a kapuba. Remek hangulat uralkodott a Nagyerdei Stadionban, ahol a szurkolók ismét szép számban buzdították a játékosainkat. A 30. percben szépített a Paks, egy balról laposan középre passzolt labdát Cseke lőtt 5 méterről Kosicky kapujába. Az atomvárosi találat után Varga Kevin révén majdnem újból kétgólos volt az előnyünk, de középpályásunk éles szögből az oldalhálóba bombázott. Ekkor még nem, ám egy perccel később már gólt kiálthattak a szurkolók, Szatmári Csaba előreívelt labdáját Szécsi Márk fantasztikusan ívelte át a kifutó Nagy Gergely fölött. A 35. percben majdnem ott volt a negyedik, de Bódi tizenhatos sarkától elvégzett szabadrúgása a jobb kapufán csattant. Kiválóan játszott a Loki, helyzeteket dolgozott ki, és folyamatosan a tolnaiak térfelén tartotta a labdát. Három perccel később ismét Bódi volt a főszereplő, távoli lövését azonban kiütötte a paksi kapus. A 44. percben ellenfelünk vitt végig egy kontrát, Szabó beadásáról azonban ismét lemaradt Könyves. Az első félidő hosszabbításában Simon közeli lövését védte szépen Kosicky.
 
A második félidei kezdőrúgást Dr. Füle Károly háziorvos, a DVSC lelkes szurkolója végezte el, aki 50. születésnapja alkalmából barátaitól kapta ezt a lehetőséget. A szünetben cserélt Herczeg András, Zsóri Dániel helyett Damásdi Alex érkezett. Az 51. percben kézzel ért a labdába az egyik paksi védő, melynek következtében büntetőt ítélt Erdős József. A labda mögé csapatkapitányunk, Tőzsér Dániel állt, és nem hibázott, nagy erővel bombázott a jobb alsóba. A 66. percben ismét változtatott vezetőedzőnk, Aleksandar Jovanovic állt be Varga Kevin helyére. A 73. percben Szécsi robogott el a bal oldalon, majd a kapuhoz közel érve fölé bombázott. A 79. percben Bódi szép tekerését védte a paksi kapus. 
 
A Loki tehát remekül zárta az évet: A Paks felett aratott magabiztos, 4-1-es sikerrel odaértünk a dobogó harmadik fokára, amely a nemzetközi kupaszereplést jelenti csapatunk számára.
 
Gratulálunk! Szép volt, fiúk!

Kezdőcsapat

DVSC
Kosicky
Bényei
Szatmári Cs.
Pávkovics
Ferenczi
Bódi
Haris
Tőzsér
Varga K.
Zsóri
Szécsi M.
Hrabina
Barna
Mészáros N.
Damásdi
Csősz
Jovanovic
Takács T.
Paksi FC
Nagy G.
Kővári
Lenzsér
Fejes
Szabó J.
Cseke
Papp K.
Windecker
Könyves
Simon
Bartha
Rácz G.
Báló
Kesztyűs
Hahn
Remili
Egerszegi

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
19. Szécsi M. gól
22. Windecker sárga lap
23. Bódi gól
25. Szabó J. sárga lap
30. Cseke gól
33. Szécsi M. gól
43. Bartha sárga lap
2. félidő
46. Zsóri lecserélve
46. Damásdi becserélve
52. Tőzsér gól tizenegyesből
66. Varga K. lecserélve
66. Jovanovic becserélve
76. Windecker lecserélve
76. Kesztyűs becserélve