OTP Bank Liga  11. forduló - 2018-10-20 17:00

DVSC
2-1
Paksi FC
(1-0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 2719 néző
Játékvezetők: Karakó ( Georgiou , Vígh T. )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Szép jubileumhoz érkezett a DVSC két kitűnő játékosa, Nagy Sándor és Könyves Norbert. Kapusunk a Kisvárda elleni mérkőzésen ötvenedszer lépett pályára az OTP Bank Ligában, míg támadónk szintén azon az összecsapáson szerepelt 50. alkalommal a DVSC mezében. A két futballistát dr. Róka Géza cégvezető kíséretében Havrics Miklós, a Havrics Galéria tulajdonosa ajándékozott meg egy-egy festménnyel.
 
Az 5. percben Ferenczi fejelt a védők mögé kiugró Könyves elé, de Nagy Gergely időben mentett. Egy perccel később Bódi adott remek labdát Tőzsérnek, aki egy csel után kissé kisodródva, 6 méterről a paksi kapusba lőtt.  A 9. percben Kusnyír ugratta ki kiváló ütemben Könyvest, aki miután kicselezte Nagyot, elesett, Karakó Ferenc azonban nem fújta le az esetet. A 16. percben egy szöglet utáni kipattanót Kulcsár lőtt rá 18 méterről, a kapu jobb oldalába tartó próbálkozást Nagy Sándor szögletre ütötte. A 23. percben teljesen megérdemelten megszerezte a vezetést a Loki, Tőzsér jobbról érkező szögletét Pávkovics Bence estében fejelte a kapuba. Gratulálunk védőnknek, akinek ez volt az első találata a DVSC színeiben. A 30. percben Gévay közeli fejesét fogta könnyedén Nagy Sándor. A 38. percben Bódi 20 méteres szabadrúgása ment el centiméterekkel a léc fölött.
 
A szünetben cserélt Herczeg András, Könyves Norbertet Takács Tamás váltotta. Az 52. percben Haris szánta el magát lövésre jó 25 méterről, az életerős próbálkozást Nagy a lécre ütötte. A 60. percben újabb nagy debreceni lehetőség maradt ki, Tőzsér újabb kiváló szögletét ezúttal Takács fejelte kapu fölé. Egy perccel később ismét cserélt vezetőedzőnk, Varga Kevin helyett Aleksandar Jovanovic állt be. A 68. percben egy szemet gyönyörködtető támadás után Kusnyír beadását Szécsi fejelte a bal kapufára. A 74. percben első komoly lehetőségéből betalálhatott volna a Paks, de az éles szögből leadott lövés kapusunkról előbb a jobb kapufára, majd szögletre pattant. A sarokrúgásból sajnos egyenlítettek az atomvárosiak, a hosszún Simon lőtt Nagy Sándor kapujába. A 81. percben Egerszegi egy az egyben állt kapusunkkal szemben, aki fogta a közeli lövést. A 86. percben Jovanovic beadását Bódi lőtte rá kapásból, de Nagy Gergely védeni tudott. A meccs hajrájában Albion Avdojaj érkezett Szécsi Márk helyére. A 93. percben ismét megszerezte a vezetést a DVSC: Bódi Ádám szögletből hatalmas, érintés nélküli bombagólt ragasztott a hosszúba. 
 
A DVSC tehát hatalmasat küzdött, amelynek meg is lett az eredménye, Pávkovics Bence és Bódi Ádám góljával 2-1-es sikert aratott.  

Kezdőcsapat

DVSC
Nagy S.
Kusnyír
Kinyik
Pávkovics
Ferenczi
Varga K.
Tőzsér
Haris
Bódi
Könyves
Szécsi M.
Kosicky
Szatmári Cs.
Barna
Csősz
Jovanovic
Takács T.
Avdijaj
Paksi FC
Nagy G.
Kulcsár D.
Fejes
Gévay
Báló
Egerszegi
Papp K.
Bertus
Haraszti
Hahn
Remili
Rácz G.
Vági
Bartha
Nagy R.
Lenzsér
Kővári
Simon

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
17. Kulcsár D. sárga lap
23. Pávkovics gól
37. Haraszti sárga lap
40. Ferenczi sárga lap
43. Könyves sárga lap
45. + 1. Fejes lecserélve
45. + 1. Lenzsér becserélve
2. félidő
46. Könyves lecserélve
46. Takács T. becserélve
55. Varga K. sárga lap
61. Varga K. lecserélve
61. Jovanovic becserélve
67. Lenzsér sárga lap
67. Haraszti lecserélve
67. Bartha becserélve
72. Hahn lecserélve
72. Simon becserélve
72. Gévay sárga lap
75. Simon gól
87. Szécsi M. lecserélve
87. Avdijaj becserélve
90. + 3. Bódi gól