OTP Bank Liga  5. forduló - 2018-08-17 20:00

DVSC
3-3
MTK
(1-2)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 4002 néző
Játékvezetők: Berke ( Tóth II , Szert )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Két remek formában lévő csapat találkozott péntek este a Nagyerdei Stadionban, ahol a tabella 3. helyén, mindössze egy ponttal előttünk álló MTK Budapestet fogadtuk a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 5. fordulójában.
 
A 2. percben rögtön betalálhatott volna a Loki, de Varga beadásáról Avdijaj kevéssel lemaradt középen. A 8. percben gyönyörű támadást vezetett csapatunk: Tőzsér, Ferenczi, Bódi, Haris volt a labda útja, utóbbi közelről az MTK kapusába bombázott. Remekül kezdtük a meccset, egy perccel később Haris visszagurít labdáját lőtte a sérüléséből visszatérő Ferenczi a kapu mellé. A 13. percben Tőzsér jobbról érkező életerős szabadrúgását ütötte ki Kicsak. Két perccel később Bognár megpattanó lövését fogta könnyen Nagy. A 15. percben a semmiből megszerezte a vezetést az MTK, Lencse alapvonalról leadott passzát Kanta lőtte Kinyik mellett az üres kapuba. A bekapott találat után is mi támadtunk, ismét Tőzsér lőtt szabadrúgást jobbról, egy védőről azonban szögletre pattant a labda. A pontrúgást követően Barna fejelt a kék-fehér kapus kezébe. A 21. percben már a harmadik szabadrúgásával próbálkozott csapatkapitányunk, de a labda kevéssel a jobb felső mellett ment el. A 23. percben szép támadás után Avdijaj középre adott passzát mentette időben egy vendég védő. A 38. percben a sokadig tetszetős támadásunkat vezettük, ezúttal Bódi 16 méterről leadott lövését ütötte ki a léc alól Kicsak. A 41. percben teljesen megérdemelten egyenlített a Loki, miután Bódi Ádám 23 méterről védhetetlen szabadrúgásgólt ragasztott a jobb felsőbe. Egy percre rá ismét az MTK-nál volt az előny, Lencse lövését sajnos már a gólvonalon túlról tudtuk kirúgni.
 
A második játékrész úgy kezdődött, mint az első, a 48. percben egy balról érkező beadásról maradt le ismét Avdijaj. Az 51. percben Avdijaj 17 méteres próbálkozását bokszolta ki a vendégek kapusa. Egy percre rá cserélt Herczeg András, Barna Szabolcs helyett a sérülése után visszatérő Könyves Norbert állt be. Folyamatosan támadtunk, az 57. percben Kinyik lefejelt labdáját Varga Kevin lőtte kapu mellé. A 69. percben Pintér szöglet utáni fejesét ütötte ki Nagy Sándor. A 73. percben ismét cseréltünk, Albion Avdijajt Takács Tamás váltotta. A 75. percben nehéz helyzetbe kerültünk, egy gyors kontra után megszerezték harmadik találatukat a fővárosiak, miután Lencse közelről fejelt a hálóba. A 81. percben Takács lövését ütötte ki a jobb alsóból Kicsak, a kipattanót Bódi kapu fölé lőtte. A 84. percben harmadik cserelehetőségét is kihasználta vezetőedzőnk, az egyenlítő találatunkat szerző Bódi Ádám helyett Bereczki Dániel érkezett. A 86. percben ismét izgalmassá vált a tlaálkozó, Kusnyír lapos beadását Takács lútte közelről a kapuba. Óriási izgalmakat tartogatottak a meccs utolsó percei, hisz a második gólunk után Takács, majd Bereczki is kiegyenlíthetett volna, de Kicsak kétszer is nagyot védett. A 90. percben Tőzsér szögletét a gólvonalról fejelte ki egy fővárosi védő, majd egy újabb elképesztő helyzet maradt ki a hosszabbításban, Takács 5 méterről a keresztlécre lőtt. A 96. percben aztán már összejött a megérdemelt gól, Tőzsér szabadrúgását Szatmári fejelte a kapuba. 
 
A mai napon tehát egy rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzésen 3-3-as döntetlent értünk el az MTK ellen a Nagyerdei Stadionban. 

Kezdőcsapat

DVSC
Nagy S.
Kusnyír
Kinyik
Szatmári Cs.
Barna
Varga K.
Tőzsér
Haris
Bódi
Ferenczi
Avdijaj
Kosicky
Mészáros N.
Cikos
Csősz
Könyves
Takács T.
Bereczki
MTK
Kicsak
Ikenne-King
Gengeliczki
Pintér
Szelin
Farkas
Vass Á.
Kanta
Bognár
Myke
Lencse
Horváth L.
Schafer
Balogh B.
Gera D.
Katona
Vass P.
Torghelle

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
15. Kanta gól
17. Szelin sárga lap
40. Ikenne-King sárga lap
41. Bódi gól
42. Lencse gól
2. félidő
52. Barna lecserélve
52. Könyves becserélve
55. Farkas lecserélve
55. Schafer becserélve
58. Kusnyír sárga lap
68. Kicsak sárga lap
73. Pintér sárga lap
74. Avdijaj lecserélve
74. Takács T. becserélve
75. Lencse gól
77. Lencse lecserélve
77. Torghelle becserélve
82. Kanta sárga lap
84. Bódi lecserélve
84. Bereczki becserélve
84. Myke lecserélve
84. Gera D. becserélve
87. Takács T. gól
90. Torghelle sárga lap
90. + 1. Kinyik sárga lap
90. + 4. Gengeliczki sárga lap
90. + 5. Szatmári Cs. gól