OTP Bank Liga  24. forduló - 2019-03-09 17:00

DVSC
1-0
Mezőkövesd-Zsóry
(1-0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 2800 néző
Játékvezetők: Bogár ( Ring , Kóbor )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Nagy jelentőségű mérkőzés előtt állt a Loki, amely szombaton 17 órától a tabellán mindössze két ponttal mögötte álló Mezőkövesdet fogadta a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 24. fordulójában.
 
A mai napon a csapatokat a Debreceni Labdarúgó Akadémia U12-es együttesének tagjai kísérték be, akik az elmúlt hétvégén Kolozsi Gergő edző vezetésével megnyerték a megyei futsal bajnokságot Hajdúhadházon.
 
A találkozó előtt a DVSC cégvezetője, dr. Róka Géza, és a Havrics Galéria tulajdonosa, Havrics Miklós köszöntötte védőnket, Pávkovics Bencét, aki a Ferencváros elleni bajnokin 50. alkalommal lépett pályára az NB I-ben. Gratulálunk neki!
 
Az összecsapás kezdőrúgását a DVSC egykori kitűnő védője, Balogh József végezte el, aki 52. születésnapja alkalmából családjától kapta ezt az ajándékot.
 
Nem forogtak veszélyben a kapuk az első tíz percben, egyik csapat sem tudott komoly lehetőséget kialakítani. Mi birtokoltuk többet a labdát, a kövesdi térfélen zajlott a játék. A 16. percben Varga Kevin szöglete után Szatmári 5 méteres fejese volt pontatlan. A 24. percben Haris 20 méteres lövése Szappanosról Szécsi elé pattant, aki a hálóba lőtt, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 26. percben ellenfelünk is eljutott a kapunkig, de Vadnai 18 méteres bombája a kapu jobb felső sarka felett hagyta el a pályát. A 31. percben Cseri távoli próbálkozását fogta könnyedén Nagy. Három perccel később Haris beadását Vadnai fejelte ki időben Szécsi elől.  A 37. percben aztán megtört a jég, megszerezte a vezetést a Loki! Tőzsér bal oldali szögletét Szatmári készítette le Kinyiknek, aki 16 méterről védhetetlenül lőtt a bal alsó sarokba. Egy percre rá megduplázhattuk volna előnyünket, ám Szécsi beadása után Takács csak Szappanos kezébe tudta fejelni a labdát. A 44. percben közelről fejelt gólt Takács Tamás, de a partjelző ismét lest intett.
 
A mai meccs második félidei kezdőrúgását csapatunk lelkes szurkolója, dr. Boros Béla végezte el, aki 80. születésnapja alkalmából kapta ezt a lehetőséget.
 
A második játékrészben elején több szép támadást is vezettünk, olykor látványosan futballoztunk, de az utolsó passzokba hiba csúszott. Az 57. percben cserélt vezetőedzőnk, Varga Kevint Damásdi Alex váltotta. A 63. percben Vajda előtt adódott nagy egyenlítési lehetőség, de Nagy Sándor nagy bravúrral védte az egy az egy elleni próbálkozást. A 71. percben ismét változtatott Herczeg András, Takács Tamás helyett Zsóri Dániel állt be. A 82. percben eldönthettük volna a három pont sorsát, de Jovanovic remek indítását Zsóri 8 méterről a mezőkövesdi kapusba lőtte. A 88. percben Szécsi Márk helyett Csősz Richárd lépett pályára. Egy perccel később Tőzsér 22 méteres szabadrúgása ment el kevéssel a bal kapufa mellett. 
 
A Loki tehát Kinyik Ákos 37. percben szerzett találatával rendkívül fontos és magabiztos sikert aratott a Mezőkövesd felett a Nagyerdei Stadionban. Ezzel a győzelemmel ismét felléptünk a dobogó harmadik fokára.

Kezdőcsapat

DVSC
Nagy S.
Kinyik
Szatmári Cs.
Pávkovics
Ferenczi
Jovanovic
Haris
Tőzsér
Varga K.
Takács T.
Szécsi M.
Kosicky
Kusnyír
Damásdi
Bódi
Csősz
Zsóri
Avdijaj
Mezőkövesd-Zsóry
Szappanos
Vadnai
Pillár
Szeles
Silye
Molnár
Meszhi
Bertus
Cseri
Katanec
Koszta
Dombó
Tóth B.
Dragoner
Hudák
Vajda
Moutari
Szalai

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
23. Koszta sárga lap
37. Kinyik gól
2. félidő
46. Bertus lecserélve
46. Vajda becserélve
57. Varga K. lecserélve
57. Damásdi becserélve
61. Meszhi sárga lap
69. Katanec sárga lap
71. Takács T. lecserélve
71. Zsóri becserélve
72. Silye sárga lap
76. Cseri lecserélve
76. Moutari becserélve
85. Pávkovics sárga lap
87. Damásdi sárga lap
88. Szécsi M. lecserélve
88. Csősz becserélve