OTP Bank Liga  31. forduló - 2019-05-04 17:00

DVSC
1-3
Kisvárda
(1-0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 3500 néző
Játékvezetők: Bogár ( Tóth II , Garai )
Események Tudósítás

A Kisvárda ellen lépett pályára a DVSC az OTP Bank Liga 31. fordulójában. A Nagyerdei Stadionban rendezett találkozónak nagy tétje volt mindkét csapat számára, hiszen a vendégek a kiesés ellen küzdenek, míg a Loki a dobogós hely megtartásáért harcol. Az tehát köztudott volt, hogy amelyik csapat nyer, nagy lépést tesz a célja elérése felé. 

A mérkőzés előtt a Debreceni Labdarúgó Akadémia U12-es csapatának tagjait köszöntötte a DVSC cégvezetője, dr. Róka Géza. Utánpótlás-együttesünk megnyerte a bajnokságot és harmadik helyen végzett az umagi tornán, ahol az elődöntőben csak büntetőkkel maradt alul az Interrel szemben. 

A mai kezdőrúgást a Debreceni Építők egykori kitűnő játékosa, Rózsa Tibor végezte el, akit 65. születésnapja alkalmából családtagjai ajándékoztak meg ezzel a lehetőséggel. 

A 9. percben hatalmas Loki-helyzet maradt ki, Kinyik jobb oldali beadására Szécsi érkezett, aki fejjel a lécet találta telibe. Nagy mezőnyfölényben futballoztunk, de 20 perc után már a vendégek is eljutottak a kapunkig, és volt egy-két kisebb lehetőségük. A 26. percben ismét Loki-helyzet: Bódi játszotta meg Harist, aki alig lőtt a jobb alsó mellé. A 40. percben megszerezte a vezetést együttesünk! Szécsi Márk szerzett labdát, majd 18 méterről a bal felsőbe bombázott. A félidő hosszabbításában Bódi szabadrúgása ment el a kapu mellett, az esetnél úgy tűnt, Pávkovicsot lerántották a 16-oson belül. 

A szünetben dr. Róka Géza cégvezető egy szép serleggel gratulált az DVSC Esport tagjainak, ugyanis a csapat megnyerte a magyar bajnokságot, míg a Magyar Kupában ezüstérmes lett. 

A második félidőben a megsérült Kinyik helyett Kusnyír, míg Takács helyett Zsóri folytatta. Az 55. percben büntetőt rúghatott a Kisvárda, mivel a játékvezető úgy látta, hogy Ferenczi visszarántotta Gosztonyit. A 11-est Grozav értékesítette. Pár perccel később Csősz esett el gyanús körülmények között a 16-oson belül, ám ezúttal Bogár sípja néma maradt. Az 58. percben bal oldali szabadrúgás után Lucas fejelt 9 méterről a bal kapufára. Nem sokkal később a Loki visszaszerezhette volna ez előnyt: jobb oldali szöglet után úgy Zsóri 5 méterről nem sokkal fejelt a bal alsó mellé. Hatalmas erőket mozgósítottunk a győzelem megszerzése érdekében, beszorítottuk a szabolcsiakat, akik azonban kontrákból időnként megindultak, és a 74. percben át is vették a vezetést, egy eladott labdára Seco csapott le, majd Grozavhoz passzolt, ő pedig 5 méterről a bal alsóba lőtt. Szétesett a végére a játékunk, és ezt kihasználták a vendégek, akik Horváth révén még egy gólt szereztek a 95. percben.

 

Kezdőcsapat

DVSC
Nagy S.
Kinyik
Szatmári Cs.
Pávkovics
Ferenczi
Bódi
Tőzsér
Csősz
Haris
Szécsi M.
Takács T.
Kosicky
Barna
Varga K.
Damásdi
Kusnyír
Jovanovic
Zsóri
Kisvárda
Felipe Ventura
Melnyik
Beriosz
Kravcsenko
Karaszjuk
Gosztonyi
Lucas
Protics
Ilics
Grozav
Cukalász
Minca
Seco
Negrut
Horváth Z.
Vári
Ene
Sassá

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
40. Szécsi M. gól
2. félidő
46. Kinyik lecserélve
46. Kusnyír becserélve
46. Takács T. lecserélve
46. Zsóri becserélve
49. Beriosz sárga lap
55. Grozav gól tizenegyesből
62. Ilics lecserélve
62. Horváth Z. becserélve
67. Felipe Ventura sárga lap
67. Gosztonyi lecserélve
67. Seco becserélve
70. Haris lecserélve
70. Varga K. becserélve
74. Grozav gól
76. Karaszjuk sárga lap
83. Grozav lecserélve
83. Sassá becserélve
85. Kusnyír sárga lap
90. Cukalász sárga lap
90. + 5. Horváth Z. gól