OTP Bank Liga  3. forduló - 2018-08-04 18:00

DVSC
2-0
Diósgyőr
(0-0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 4028 néző
Játékvezetők: Erdős ( Buzás , Garai )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
A Mezőkövesd elleni találkozó után újabb hazai bajnoki várt a DVSC-re, amely szombaton 18 órakor a Diósgyőrt fogadta a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 3. fordulójában.
 
A mérkőzés előtt klubunk cégvezetője, dr. Róka Géza éremmel és kupával köszöntötte a Debreceni Labdarúgó Akadémia bajnoki érmes, U12-es, U13-as, U14-es és U15-ös utánpótlás csapatát.
 
A kezdősípszó előtt a DVSC elnöke, Szima Gábor, cégvezetője, dr. Róka Géza, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Bajna Zoltán köszöntötte klubunk korábbi cégvezetőjét, Szilágyi Sándort, aki nyáron elbúcsúzott a Lokitól.
 
Az első félidei kezdőrúgást Váradiné Nagy Zsuzsi, B-közepes, lelkes debreceni szurkoló végezte el, akit a 30. születésnapja alkalmából a családja ajándékozott meg ezzel a lehetőséggel. Mindössze 44 másodpercet kellett várni az első gyors debreceni helyzetre, Avdijaj labdaszerzése után Szécsi lőtt kapufát 8 méterről. A 9. percben újabb hatalmas hazai lehetőség maradt ki, Bódi Ádám 18 méteres lövésénél centimétereket tévedett, majd nem sokkal később Varga Kevin közeli próbálkozása volt pontatlan. A 11. percben a Diósgyőr is betalálhatott volna, előbb Vernes lövését ütött ki Nagy Sándor, majd a kipattanónál Busai bombájába vetődött bele önfeláldozóan.  Sorban dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb lehetőséget, a 17. percben Varga Kevin ugratta ki remek ütemben Harist, akinek 10 méterről leadott lövése a gólvonal előtt gurult végig. A 29. percben Tőzsér beadását Cikos fejelte kapu felé.   
 
A második félidő elején lelkes Loki-szurkolónk, a taktaharkányi Tallós Tímea végezte el a kezdőrúgást, aki a 15. születésnapjára kapta ezt az ajándékot. Remekül kezdte a játékrészt a Loki, a 48. percben teljesen megérdemelten meg is szerezte a vezetést, miután csapatkapitányunk, Tőzsér Dániel remek szóló után lőtt a jobb alsóba. Egy perccel később Avdijaj visszagurított labdáját Varga Kevin lőtte kapu felé. Öt perccel később Bódi távoli bombája volt veszélytelen. Jól játszottunk a második játékrész első periódusában, sok lehetőséget kidolgoztunk, az 56. percben Szécsi remek lövése ment el kevéssel a kapu mellett. Cserélt Herczeg András, Varga Kevin helyett Ezequiel Calvente állt be. A 62. percben ismét Tőzsér Dániel volt főszerepben, 30 méterről leadott lövését azonban fogta Antal. Három perccel később Bódi próbálkozása ment el kevéssel a jobb alsó sarok mellett. A 68. percben megduplázhattuk volna előnyünket, de nagy kavarodás után Antalnak a gólvonalról időben mentett. A 83. percben megszereztük második találatunkat, Haris jobbról érkező beadását Szécsi Márk tökéletesen bólintotta a hosszú alsóba. A második gólunk után ismét cserélt Herczeg András, a gólpasszt adó Haris Attila helyett Csősz Richárd érkezett, majd nem sokkal később Albion Avdijajt Takács Tamás váltotta.
 
Csapatunk tehát sok lehetőséget kidolgozott a keleti rangadón, amelyen végül Tőzsér Dániel 48. percben szerzett és Szécsi Márk 83. percben szerzett találatával megérdemelt, 2-0-s győzelmet arattunk. 

Kezdőcsapat

DVSC
Nagy S.
Cikos
Kinyik
Szatmári Cs.
Barna
Varga K.
Tőzsér
Haris
Bódi
Szécsi M.
Avdijaj
Kosicky
Mészáros N.
Calvente
Kusnyír
Csősz
Takács T.
Bereczki
Diósgyőr
Antal
Eperjesi
Brkovics
Tamás
Forgács
Busai
Lipták
Hasani
Sesztakov
Bacsa
Vernes
Rados
Tajti
Makrai
Ioannidis
Karan
Ugrai
Bárdos

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
Ebben a félidőben nem történt esemény.
2. félidő
49. Tőzsér gól
54. Forgács lecserélve
54. Tajti becserélve
56. Varga K. lecserélve
56. Calvente becserélve
59. Calvente sárga lap
62. Vernes lecserélve
62. Ioannidis becserélve
63. Lipták lecserélve
63. Bárdos becserélve
83. Szécsi M. gól
85. Haris lecserélve
85. Csősz becserélve
90. + 1. Avdijaj lecserélve
90. + 1. Takács T. becserélve
90. + 2. Eperjesi sárga lap