OTP Bank Liga  17. forduló - 2018-12-08 17:00

DVSC
2-0
Budapest Honvéd
(1-0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 1828 néző
Játékvezetők: Erdős ( Szécsényi , Szalai )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Nem várt könnyű feladat a Lokira idei utolsó hazai bajnoki találkozóján, ugyanis a meccs előtt négy ponttal előtte álló, a tabella 3. helyét elfoglaló Budapest Honvéd együttese látogatott a Nagyerdei Stadionba az OTP Bank Liga 17. fordulójában.
 
A találkozó egyik érdekessége, hogy Herczeg Andrásnak ez volt a 200. NB I-es meccse a Loki vezetőedzőjeként.
 
A mai mérkőzés első félidei kezdőrúgását a DVSC lelkes szurkolója és támogatója, Vinnai János végezte el, akit barátai ajándékoztak meg 60. születésnapja alkalmából. Boldog születésnapot kívánunk neki!
 
Hatalmas Loki-ziccerrel indult az összecsapás, Varga Kevin balról érkező lapos beadását Szécsi 5 méterről lőtte a jobb kapufa mellé. A 10. percben a vendégek is eljutottak a kapunkig, azonban Hidi 16 méterről nem talált kaput. A 13. percben Ferenczi távoli lövését Gróf kiejtette a kezéből, így Szécsi 2 méterről szerezhetett volna gólt, de kisodródott és az oldalhálóba lőtt, így oda lett a száz százalékos helyzet, a játékvezető egyébként utólag lest ítélt. A 22. percben Szécsi kiváló beadását Bódi fejelte kevéssel kapu mellé. Hét perccel később Bódi lövésébe vetődött bele önfeláldozóan egy vendég védő. Jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, a 33. percben például Ferenczi passza után Avdijaj erőteljes lövését csak kiütni tudta Gróf, majd egy perccel később Varga 20 méteres próbálkozása ment el kevéssel a kapu jobb oldala mellett. A 43. percben teljesen megérdemelten megszerezte a vezetést a Loki: 22 méterre a kaputól végezhetett el egy szabadrúgást Bódi Ádám, aki gyönyörűen tekert a jobb felső sarokba.
 
A második félidei kezdőrúgást a 81 esztendős Kálnoki-Kis Sándor végezte el, aki 1935 óta kötődik Debrecenhez. Volt a MÁV elnöke, majd miniszterhelyettesként és államtitkárként is dolgozott. Ami a sportot illeti, évekig tevékenykedett nemzetközi öttusa versenybíróként, valamint a magyar szövetség elnöke és a MOB tagja volt. Boldog születésnapot kívánunk neki!
 
Jól kezdtük a második félidőt is, a 49. percben Szécsi éles lövése egy védőről szögletre pattant. Egy perccel később egy sarokrúgást Bódi tekert kapura, ám a hosszún Csősz mezőnybe visszafejelt labdáját Szécsi a kapu fölé lőtte. A 67. percben egy beadás után Majer közeli fejese nem talált kaput. A 70. percben Varga Kevin távoli bombáját Gróf ismét csak kiütni tudta. Öt perccel később ismét Bódi találhatott volna be pontrúgásból, de ezúttal tévedett egy keveset. A 76. percben egy szemet gyönyörködtető kontra után Varga passzát Bódi lőtte a kispesti kapusba 10 méterről. A 81. percben cserélt vezetőedzőnk, a találkozón több nagy mentést is bemutató, végig harcosan és küzdelmesen játszó védőnket, Kusnyír Eriket Kinyik Ákos váltotta. A 81. percben eldöntöttük a három pont sorsát: egy szöglet után Gróf előbb még védett, ám a kipattanónál már tehetetlen volt, Szécsi közelről nagy erővel bombázott a hálóba. A második találatunk után ismét változtatott Herczeg András, az első gólunk szerzője, Bódi Ádám helyett Aleksandar Jovanovic állt be, majd a hajrában Albion Avdijajt Takács Tamás váltotta.
 
A DVSC tehát szépen búcsúzott a 2018-as esztendőben a Nagyerdei Stadion közönségétől, ugyanis Bódi Ádám és Szécsi Márk találatával, jó és magabiztos játékkal nagyon fontos, 2-0-s sikert arattunk a Budapest Honvéd felett. Szép volt, fiúk! 

Kezdőcsapat

DVSC
Nagy S.
Kusnyír
Szatmári Cs.
Pávkovics
Ferenczi
Varga K.
Haris
Csősz
Bódi
Avdijaj
Szécsi M.
Kosicky
Kinyik
Barna
Jovanovic
Könyves
Takács T.
Nagy K.
Budapest Honvéd
Gróf
Batik
Kamber
Heffler
Skvorc
Nagy G.
Hidi
Gazdag
Banó-Szabó
Holender
Tischler
Horváth A.
Fousseni
Holdampf
Májer
Lovrics
N'Gog
Kovács N.

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
17. Varga K. sárga lap
30. Csősz sárga lap
44. Bódi gól
2. félidő
50. Bódi sárga lap
60. Nagy G. lecserélve
60. Májer becserélve
60. Tischler lecserélve
60. N'Gog becserélve
81. Kusnyír lecserélve
81. Kinyik becserélve
81. Szécsi M. gól
85. Bódi lecserélve
85. Jovanovic becserélve
90. Avdijaj lecserélve
90. Takács T. becserélve