OTP Bank Liga  28. forduló - 2019-04-13 17:00

Budapest Honvéd
1-1
DVSC
(1-1)
Helyszín: Új Hidegkuti Nándor Stadion , 2182 néző
Játékvezetők: Karakó ( Ring , Szert )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Bajnoki rangadót játszott egymással a DVSC és a Budapest Honvéd az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, hiszen mindkét csapat a dobogóért van harcban. A forduló előtt a Loki négy ponttal volt a kispestiek előtt, és azzal a céllal léptek pályára a mieink, hogy a különbség még nagyobb legyen. 

Rögtön a 2. percben egy lehetőség adódott a Loki előtt: Bódi 25 méterről végzett el szabadrúgást, a labda a jobb kapufa mellett ment el. Pár perccel később vezetést szerzett a Honvéd, méghozzá büntetőből. Bényei Balázs meglökte Holendert a 16-oson belül, Karakó játékvezető 11-est ítélt, amit a „sértett” értékesített. A 12. percben Ferenczi ugratta ki Takácsot, akinek lövését Gróf védte. Nagy volt az iram, és kiegyenlített játék folyt a pályán. A 21. percben egy debreceni szöglet után Gróf ütötte ki a labdát, illetve a másik oldalon Gazdag passza után N'Gog lövését fogdta Nagy Sándor. A 32. percben egyenlített a DVSC! Bényei vitte fel a labdát, és a kaputól 15 méterre lévő Csőszhöz passzolt, ő pedig a bal alsóba bombázott. A hazaiak próbáltak még nagyobb fokozatra kapcsolni, Nagy Sándornak kétszer is védenie kellett, de a Loki előtt is adódott helyzet (Csősz lőtt fölé). 

A második félidőből 9 perc telt el, amikor Haris Attilát buktatta Batik Bence a 16-oson belül, ám Karakó nem ítélt 11-est. Az 59. percben megfogyatkoztak a hazaiak, miután Nagy Gergely megkapta második sárga lapját. Rá két percre hatalmas Loki-helyzet maradt ki: Haris 7 méterre a Honvéd kapujától, senkitől sem zavarta lőhetett, de mellé ment. Mezőnyfölényben futballoztunk, több támadást indítottunk, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Az utolsó néhány perc izgalmasra sikerült, hiszen mindkét oldalon voltak nagy lehetőségek. A 90. percben Bódi Ádám közel állt hozzá, hogy megszerezze a Lokinak a győzelmet érő gólt, ám szabadrúgásból a kapufát találta el, a hosszabbításban pedig a Honvéd hagyott ki ziccert.

Kezdőcsapat

Budapest Honvéd
Gróf
Batik
Kamber
Lovrics
Fousseni
Nagy G.
Heffler
Gazdag
Uzoma
N'Gog
Holender
Horváth A.
Májer
Banó-Szabó
Kálnoki Kis
Kukoc
Ben-Hatira
Danilo
DVSC
Nagy S.
Bényei
Kinyik
Pávkovics
Ferenczi
Varga K.
Csősz
Tőzsér
Haris
Bódi
Takács T.
Kosicky
Szatmári Cs.
Damásdi
Kusnyír
Jovanovic
Zsóri
Avdijaj

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
5. Holender gól tizenegyesből
8. Lovrics sárga lap
27. Heffler sárga lap
30. Uzoma sárga lap
32. Csősz gól
34. Kinyik sárga lap
2. félidő
48. Batik sárga lap
50. Nagy G. sárga lap
57. Bényei sárga lap
58. N'Gog lecserélve
58. Danilo becserélve
59. Nagy G. piros lap
63. Takács T. lecserélve
63. Zsóri becserélve
65. Varga K. sárga lap
72. Varga K. lecserélve
72. Avdijaj becserélve
75. Zsóri sárga lap
78. Kamber sárga lap
82. Haris lecserélve
82. Damásdi becserélve
83. Fousseni lecserélve
83. Ben-Hatira becserélve
90. + 2. Holender lecserélve
90. + 2. Májer becserélve