OTP Bank Liga  6. forduló - 2018-08-25 17:00

Budapest Honvéd
3-0
DVSC
(1-0)
Helyszín: Új Hidegkuti Nándor Stadion , 1765 néző
Játékvezetők: Bognár ( Buzás , Medovarszki )
Események Tudósítás
A DVSC a Budapest Honvéd otthonában vendégszerepelt az OTP Bank Liga 6. fordulójában. A találkozót az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték – ami az MTK létesítménye - , mivel a Bozsik-stadion felújítás alatt áll. 

A találkozó első félidejében a Honvéd futballozott mezőnyfölényben, és a 22. percben a vezetést is megszerezte: Gazdag Dániel jobb oldali beadása után Danilo közeli fejesét még bravúrral védte Nagy Sándor, ám a kipattanót jobbal a léc alá vágta a kispestiek légiósa. Ezt követően is a hazaiak birtokolták többet a labdát, a 37. percben Danilo lövését kellett Nagy Sándornak védenie. A Loki többször is indított ígéretesnek látszó kontrákat, ám a befejezések pontatlanra sikerültek. 

A második félidő elején nagy egyenlítési lehetőség a DVSC előtt: Erik Cikos indította Bódi Ádámot, aki Könyves Norberthez passzolt, ő egy csel után kapura lőtt, ám egy kispesti védő a jobb sarok elől menteni tudott. Ezt követően is több helyzetünk volt, nagy elánnal futballoztunk, beszorítottuk a Honvédot a kapuja elé. Az 57. percben Cikos beadását Ferenczi ballal a jobb kapufára lőtte, a labda Avdijaj elé került, ám ő négy méterről a kapu mellé emelt. Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, ám a 78. percben a játékvezető hatalmas tévedése miatt a hazaiak növelték előnyüket. Történt, hogy Nagy Sándor meg akarta fogni a labdát, amelyre Danilo is érkezett és eldobta magát. A visszajátszásból is egyértelműen látszott, hogy kapusunk hozzá sem ért a csatárhoz, ám Bognár Tamás tizenegyest ítélt, holott Danilónak járt volna sárga, és mivel volt már neki egy, ki kellett volna állítani. A bíró tévedése miatt kétgólos hátrányba kerültünk, ezután érthetően megzuhantunk, és a Honvéd új igazolása, N'Gog a végén beállította a 3-0-s végeredményt.

Kezdőcsapat

Budapest Honvéd
Gróf
Skvorc
Kamber
Baráth
Heffler
Vadócz
Gazdag
Nagy G.
Kukoc
Danilo
Holender
Horváth A.
Pilik
Lovrics
Májer
Banó-Szabó
Fousseni
N'Gog
DVSC
Nagy S.
Cikos
Kinyik
Szatmári Cs.
Ferenczi
Bódi
Tőzsér
Haris
Varga K.
Könyves
Avdijaj
Kosicky
Barna
Mészáros N.
Kusnyír
Csősz
Takács T.
Bereczki

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
4. Danilo sárga lap
18. Avdijaj sárga lap
22. Danilo gól
39. Varga K. sárga lap
2. félidő
48. Könyves sárga lap
50. Ferenczi sárga lap
59. Vadócz lecserélve
59. Pilik becserélve
60. Avdijaj lecserélve
60. Takács T. becserélve
63. Haris lecserélve
63. Bereczki becserélve
69. Baráth sárga lap
79. Danilo gól tizenegyesből
80. Kukoc lecserélve
80. N'Gog becserélve
80. Könyves lecserélve
80. Kusnyír becserélve
87. N'Gog gól
88. Danilo lecserélve
88. Banó-Szabó becserélve