FŐOLDAL»ARCHÍV HÍREK
»Mező József elégedett kapusaival

Mező József elégedett kapusaival

2007-11-05 14:40

Ha nem jön közbe Balogh János sérülése, akkor is Csernyánszki Norbert védett volna az utolsó három bajnokin.


A Diósgyőr elleni Ligakupa-mérkőzésen 4-1-es vereséget szenvedett a Loki. Ha egy csapat sok gólt kap, gyakran a kapust veszik elő a szurkolók. Így történt ez most is, emiatt egyre inkább felerősödnek azon hangok, hogy Csernyánszki Norbertet kellene visszaállítani a kapuba. Ezzel kapcsolatban az egyik legilletékesebbet, Mező Józsefet kérdeztük.

- A tavaszi szezonban Balogh János mindössze négy gólt kapott, a bizalom meg is maradt, idén ősszel azonban jelentősen többször veszik be a Loki kapuját. Okolható-e ezért kimondottan egy kapus?

- A kapus és a csapat érdeme volt, hogy tavasszal kevés gólt kaptunk és ugyanez igaz az idei szezon őszi idényére is. Nem lehet különválasztani. Egyébként ha megnézzük a bajnoki tabellát, most is a legkevesebb gólt kapott csapatok közé tartozunk.

- A törökországi válogatott mérkőzésen egy pillanat alatt kellett a kapuba állnia Balogh Jánosnak és a bemutatkozás nem sikerült igazán jól. Sokan úgy vélik, a játékos azóta nem tudja visszanyerni régi formáját...

- Nem volt egy leányálom beállni a kapuba melegítés és minden nélkül, majd három másodperc múlva gólt kapni. A mérkőzés után beszélgettem vele és mondtam neki, hogy próbálja magát gyorsan túltenni a történteken. Éppen ezért kapott lehetőséget a következő bajnokin is, hogy érezze a bizalmat. Mindenki hibázhat, annak azonban örülök, hogy bemutatkozott a válogatottban.

- Ha jók az információk, már Balogh János sérülése előtt úgy lett megbeszélve, hogy az utolsó három bajnokin Csernyánszki Norbert védi majd a kaput...

- Azért is sajnálatos ez a sérülés, mert múlt hét végén közölte Miroslav Beránek Jancsóval, hogy Norbinak is lehetőséget ad. Biztos vagyok benne, hogy él is majd vele. Balogh János a döntést normálisan fogadta, és úgy érzem, a négy bekapott gól ellenére a Diósgyőr elleni Ligakupa-meccsen is odatette magát. Sajnálatos, hogy egy ilyen ártatlan szituációban sérült meg.

- A hátralévő időre harmadik számú kapusunk, a nyáron Diósgyőrből szerződtetett, mindössze húsz éves Verpecz István állt be. Előfordulhat, hogy később is láthatjuk majd a pályán?

- Természetesen igen. Nagy valószínűséggel már a Kaposvölgye elleni Magyar Kupa-mérkőzésen is bizonyíthat. Pisti is dolgozik rendesen, bár még rengeteget kell fejlődnie, de jó úton halad. Egyébként mind a három kapus hozzáállásával, edzésmunkájával maximálisan elégedett vagyok.
(ny)


Aktuális hírek, események