FŐOLDAL»ARCHÍV HÍREK
»Madar Csaba: Sorsom már tavaly eldőlt

Madar Csaba: Sorsom már tavaly eldőlt

2007-01-19 09:00

A bajnoki címvédő Debreceni VSC labdarúgócsapata szerdán szabadlistára tette három játékosát; a szerb Igor Bogdanovicsot, Madar Csabát és Virág Bélát. Madar nem lepődött meg a döntésen, mivel Miroslav Beránek vezetőedző az őszi szezon során csupán epizódszerepeket szánt neki. A futballista szerint már tavaly eldőlt a sorsa.


A 32 éves középpályás ugyan Supka Attilánál sem volt alapembere a hajdúsági gárdának, de legalább rendszeres játéklehetőséghez jutott. Ezzel szemben a 2006-07-es évadban leginkább a kispadon jutott neki hely, mivel a trénernél Sándor Tamáson kívül Dzsudzsák Balázs is előnyt élvezett. A klub szerdai döntésének értelmében Madar szabadon távozhat, ha talál magának új csapatot.

"A szakvezető elmondása szerint a sorsom már tavaly eldőlt, de a Szima Gáborral folytatott decemberi beszélgetésünkön ez nem került szóba – mondta Madar Csaba. – Nekem úgy tűnt, Miroslav Beránek nem érti a helyzetet, hogy miért vagyok még itt, de végre valaki szemtől szembe megmondta a véleményét, és hogy mire számíthatok. Szóval, ha találok magamnak másik klubot, mehetek..."

Madar még 1993-ban Debrecenben mutatkozott be az élvonalban, a szurkolók egyik legnagyobb kedvence volt, hiszen szélvészgyors szélsőként meghatározó játékosává vált Garamvölgyi Lajos együttesének.

Négy sikeres szezon után azonban rábólintott az MTK ajánlatára és a Hungária körútra költözött. Alacsony súlypontja és átlagon felüli gyorsasága miatt a kék-fehéreknél is legtöbbször a szélen jutott szóhoz, de Garami József mester a középpálya közepén is szerepeltette.

Madar hat éven át erősítette az MTK-t, majd 2003 nyarán visszatért a cívisvárosba. Supka Attila hétről hétre számított rá, legtöbbször azonban nem jelölte a kezdők közé, csupán a cserék közé.

Azonban a 168 centiméter magas középpályás így is a fontos szerepet játszott DVSC csapatában, hiszen a kispadról beszállva gyakran színt vitt az együttes játékába.
Beránek mester a mérkőzések többségén még csereként sem vetette be Madart, a középpályás sorsa megpecsételődött a cseh tréner érkezésével.


Aktuális hírek, események