FŐOLDAL»ARCHÍV HÍREK
»Joó Zsolt: A fejlődés a legfontosabb

Joó Zsolt: A fejlődés a legfontosabb

2012-05-22 13:23

Nagyon sok olyan labdarúgó van az U15-ös keretben, aki később odaérhet a felnőtt csapathoz - FOTÓKKAL!


Mint arról beszámoltunk, hét végén, három fordulóval a vége előtt bajnok lett a DVSC-DLA U15-ös csapata, ami azért is dicsérendő, mert kiemelt bajnokságban született ez a siker. A gárda már az őszi szezon végén is az élen állt, és annak ellenére, hogy télen történtek változások, magabiztosan nyerte a küzdelemsorozatot. Joó Zsoltot, az U15-ös csapat vezetőedzőjét kértük értékelésre.
 
Az U15-ös kiemelt bajnokság Keleti-csoportjában szerepeltünk, olyan csapatokkal, mint a Ferencváros és a Vasas, amely elég jó játékerőt képvisel – kezdte Joó Zsolt. - A vidéki nagyvárosok együtteseinél – gondolok itt a Diósgyőrre, a Nyíregyházára, a Békéscsabára – szintén komoly utánpótlásmunka folyik, tehát mindenképpen szép eredmény, hogy a srácok maguk mögé tudták utasítani ezeket a klubokat. Télen több játékosunk magasabb korosztályba került, és büszkén mondhatom, hogy ott is remekül helytálltak. A változás szerencsére nem okozott törést, akik maradtak a keretnél, végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Nagyon sok olyan labdarúgó van ebben a keretben, aki később akár odaérhet a felnőtt csapathoz. Ehhez a fejlődésüknek töretlennek kell maradni, de ha az edzésmunkájuk és a labdarúgás iránti alázatuk ilyen kimagasló marad, akkor elérhetik a céljukat. Szinte kivétel nélkül elégedett voltam mindenkivel, de Gafouroglou Richárdot, Dukát Pétert és Bíró Pétert kiemelném, utóbbi 34 találattal vezeti a góllövőlistát, jó esély van rá, hogy gólkirály legyen, amire mindenki nagyon büszke. Van még hátra három bajnoki mérkőzés, nem vesszük félvállról egyiket sem. Szép dolog a bajnoki cím, de sokkal fontosabb, hogy technikailag és taktikailag fejlődjenek a fiúk. Meg szeretném köszönni Fórián Zsoltnak, hogy egész idényben segítette a munkánkat.
 
A csapat hét végén az Eger otthonában győzött magabiztosan. A 9-2-es siker után vált biztossá, hogy már senki nem érheti utol a fiatalokat, akiket szombaton, a Haladás elleni NB I-es mérkőzés szünetében is köszöntenek majd.
 
A srácok nagyon örültek az Egerben aratott győzelemnek, főleg mert a klub hírnevét tudták öregbíteni. Bajnokcsapat pólókban ünnepeltünk, és lesz még egy záró bankettünk, ahol a szülőkkel és játékosokkal egy kis ünnepséget tartunk és értékeljük az idényt. Az, hogy szombaton az Oláh Gábor utcai stadionban telt ház előtt, a felnőtt bajnokcsapat meccsének szünetében köszönthetik a fiúkat, hatalmas élmény lesz számukra. 
 
Jövőre már az U16-os bajnokságban szerepelnek a fiúk. Szintén kiemelt küzdelemsorozatról van szó, ám ezúttal nem lesz keleti és nyugati csoportra osztva, az ország legjobb korosztályos csapataival küzdhetnek meg fiataljaink. Joó Zsolt szerint nincs célkitűzés, a lényeg a fejlődés elősegítése.
 
Arra számítok, hogy a srácok fejlődése töretlen marad, hiszen ez a legfontosabb, az eredmény másodlagos. Elégedett leszek, ha ugyanilyen elszántsággal végzik a dolgukat és ugyanilyen ütemben haladnak előre. Célkitűzésünk nincs a helyezés terén, azt szeretnénk, hogy a játékosok hozzák ki magukból, ami bennük van.
 
Így ünnepelte a bajnoki címet U15-ös csapatunk


Aktuális hírek, események