FŐOLDAL»ARCHÍV HÍREK
»Herczeg Andrást többen is szívesen látnák a válogatott élén

Herczeg Andrást többen is szívesen látnák a válogatott élén

2013-11-15 16:18

Kárpáti György és Szalai László szerint a Loki sikeredzője alkalmas lenne szövetségi kapitánynak.


Kárpáti Györgyöt a Digi sport műsorában, a Reggeli startban faggatták arról, hogy kit tartana alkalmasnak szövetségi kapitánynak. A Nemzet Sportolója szerint nincs szükség külföldi edzőre, inkább magyar szakembernek szavazna bizalmat. Az egykori pólós három jelöltje között szerepel Herczeg András, a pallagi Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezető igazgatója is, aki korábban a Lokit a BL- és az El-csoportkörig vezette. A sikeredzőt az nb1.hu megkérdezte, mi a véleménye arról, hogy Kárpáti György bedobta a nevét abba a kalapba, amiben már számos hazai és külföldi szakember szerepel. 
 
Kárpáti Györggyel eddig még nem volt szerencsém személyesen találkozni, de természetesen tisztában vagyok vele, milyen nagyszerű pályafutás áll mögötte – nyilatkozta Herczeg András a fociportálnak. - Külön megtiszteltetés, hogy olyan szakemberek között említett meg, mint Nyilasi Tibor, vagy Bölöni László, akiknek a munkásságát nagyra becsülöm. Mindenkinek jólesik, ha szakmai hozzáértését elismerik, és emberi tényezői miatt alkalmasnak találják egy olyan feladatra, mint a nemzeti tizenegy irányítása, hiszen az bármelyik edző számára óriási megtiszteltetés. Emellett azonban azt is tudom, jelenleg semmilyen esélye sincs annak, hogy a válogatott szövetségi kapitánya legyek. Éppen ezért meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen ambícióim legyenek. Jelenlegi munkámban rengeteg kihívás vár még rám, nagyszerű körülmények között dolgozhatok, és most az a fő feladatom, hogy minél jobban kiaknázzam a benne rejlő lehetőségeket. Most erre koncentrálok.
 
Nem csak Kárpáti Györgynél merült fel Herczeg András neve, hiszen nemrég Szalai László, a Magyar Labdarúgó-szövetség edzőképző központjának igazgatója a SportKlub televízió nyilvánossága előtt fejtette ki, hogy szerinte a DVSC történetének egyik legsikeresebb edzője alkalmas a feladatra.
 
Én tudok olyan nevet mondani, aki szerintem minden további nélkül alkalmas, hogy egy jó stábbal a válogatottat vezesse. Nem az edzőképzés vezetőjeként mondom ezt, csak a magyar futballban dolgozóként. Úgy gondolom, az elmúlt években Herczeg András volt az, aki a Debrecennel jelentősebb eredményt ért el, és fel tudott mutatni valamit nemzetközi szinten – mondta Szalai László.

Aktuális hírek, események